Farkas Éva a makói gyermekorvosi ügyeletről: Az ellátás helyszínén kívül minden változatlan

Hatalmas a káosz az új ügyeleti rendszer kapcsán: miközben az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója arról beszélt, általános orvosi ügyeletre lehet vinni a gyerekeket Makón, addig ma Farkas Éva polgármester arról ír, a makói kórházban gyerekorvosok fogadják ügyeleti időben a legkisebbeket.

A szeptember végi testületi ülésen Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója beszélt az új ügyeleti rendszerről. Elmondta, a gyermekorvosi ügyelet annyiban változott, hogy általános orvosi ügyeletre lehet vinni a gyerekeket Makón, vagy pedig Szegedre a gyermekklinikára, illetve Szentesre a gyerekügyeletre. Ugyanis Zentay elmondása szerint a gyermekek ügyeleti ellátása általános orvosi ellátással megoldható.

Ehhez képest szerda este, teljesen váratlanul, több hétnyi hallgatás után megjelent egy hét soros levél, amelyet Farkas Éva írt Stummer János országgyűlési képviselőnek. Ebben arról ír, hogy a Makói Kistérség Többcélú Társulása együttműködésben a Csongrád-Csanád Megyei Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó Kórházzal (helyesen Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ, ugyanis átnevezték, de láthatóan ezzel sem foglalkozott a polgármester) az eddigiekben is a gyermekgyógyász szakorvosi konzílium létesítésével támogatta a gyermekorvosi ügyeleti ellátást. Az együttműködés a jövőben is folytatódik, melynek keretében az ügyeleti ellátásra szoruló gyermekeket a makói kórház sürgősségi osztályán továbbra is fogadják és ellátják.

Farkas Éva a facebookos posztnál hozzátette:

,,Nem tartom helyesnek, hogy politikai célokra használjunk fel makói családokat, és főleg nem olyan ügyeket, amelyek gyermekeinket is érintik. Az ellátás helyszínén kívül tehát minden változatlan maradt.”

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink