Lényegében elkészült a honvédi közösségi ház

Elkészült a Honvédi Közösségi Ház építése és környezetének kialakítása, amelyet október végén adnak át – derül ki a polgármester tájékoztatásából. A létesítmény Sánta Sándor nevét viseli.

Farkas Éva közlése szerint a beruházás 3 ütemben valósult meg, az elsőben 14 db szociális bérlakást újítottak fel, a másodikban utak felújítása, szilárd burkolattal való ellátása, valamint ezeknek az utaknak a megfelelő csapadékelvezetésének kialakítása valósult meg 14 utcában, valamint 2500 méteren ivóvízvezeték cserére is sor került. A harmadik ütemben a közösségi ház építése, környezetének kialakítása, valamint a 15. ház felújítása történt meg.

Ennek részeként parkosítottak, parkolókat alakítottak ki, sportpályákat, játszóteret, edzőparkot, telepítettek kamerarendszert kültéren, beltéren mozgásérzékelőt, nyitásgátlót és riasztóberendezést építettek be. A közösségi ház 200 négyzetméteres: raktár, vizesblokk, konyha, irodahelyiség, közösségi tér, foglalkoztató szoba, épületgépészeti helyiség, közösségi térrel egybenyitható fedett terasz található benne.

2023 decemberéig a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény munkatársainak bevonásával rendszeres kézműves- és gyermekfoglalkozások várják majd a látogatókat.

Dr. Sánta Sándor március elején hunyt el, volt főorvos, Makó egykori polgármestere, önkormányzati képviselő, ezeken kívül szabadidejében festett. Varga Ferenc alpolgármester szerint a róla való elnevezés ,,méltó emléket állítana a városrészben végzett áldozatos munkájának.”

Az önkormányzat évekkel ezelőtt 730 millió forintos uniós pályázatot nyert Honvéd infrastrukturális fejlesztésére. Ennek részeként alakították ki közösségi teret a városrészben. A legalacsonyabb ajánlat is magasabb volt, mint a rendelkezésre álló pénzösszeg, így a makói önkormányzat bruttó 104+24 milió forintot adott önerőként tavaly májusban.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink