Farkas Éva: akkor tudjuk kihasználni a lehetőségeinket, ha 2022-ben jól döntünk

Európai Uniós forrásokból további fejlesztéseket indíthatunk el; középületek újulnak meg folyamatosan; a turizmus védjegyünkké vált. A lehetőségeket azonban csak akkor tudjuk valóra váltani, ha jól tudunk dönteni 2022-ben, helyesen mérjük fel a kihívásokat – fogalmazott újévi köszöntőjében Makó polgármestere.

A koronavírus még mindig jelen van, újabb áldozatokat, megpróbáltatásokat követelve, további szolgálatot kérve azoktól, akik a járványhelyzetben közösségeinket védik. Hála és köszönet városunk lakosainak is közös felelősségvállalásunkért – fejtette ki Farkas Éva Erzsébet.

Mi az ami igazán számít? Erre adott válaszainkat is felkínálta lehetőségként a 2021-es év – fogalmazott a polgármester. Megújulni a változó körülményekben és az új kihívásokra új válaszokat adni. Makó különösen kegyes volt az újjászületésekben, nehéz élethelyzetek újraértelmezésében. Nagyjaink, Návay, Szirbik, Csepregi, Lonovics nem csak városunk fejlődését kezelték, hanem olyan emberek voltak, akik a világ dolgain túl mutató értékek helyreállítását szorgalmazták: méltóság, szolidaritás, teremtett világ tisztelete – sorolta Farkas Éva Erzsébet.

Szerinte, ha így nézzük, mi történt Makón és a térségben a közelmúltban, akkor elégedettek lehetünk bizonyos szempontból, az adott válságos időszakban.

Városunk Magyarország kormánya és az országgyűlési képviselő támogatását hordozta és hordozza ma is. Sikerült növekedési pályára állítani a gazdaságot, támogatásokat bevezetni a bajba jutottak számára, előtérbe helyezni a családok, vállalkozását támogatását, a határvédelmet. Makón 70% fölötti a felnőtt lakosság átoltottsága, a fejlesztéseink nem álltak le. 10 milliárd forintos beruházás indult a Hagymatikum bővítésével; uniós forrásokból további fejlesztéseket indíthatunk el; középületek újulnak meg folyamatosan; a turizmus védjegyünkké vált. A lehetőségeket azonban csak akkor tudjuk valóra váltani, ha jól tudunk dönteni 2022-ben, helyesen mérjük fel a kihívásokat. Ehhez reális gondolkodásra, alázatra és életbátorságra van szükség

– közölte.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »