Farkas Éva egy személyben döntött: Makó díszpolgára lesz Dr. Hadik György, Toldi János emlékérmét kap

A polgármesterek teljhatalma június 15-ig tart. Makó polgármestere ezt nem várta meg, június 4-i dátummal egy személyben döntött a városi kitüntetések átadásáról. Dr. Hadik György sebész főorvos, jelenlegi fideszes önkormányzati képviselő díszpolgári címet kap.

Mivel zárt ülési anyagról van szó, a részletek nem ismertek. A mako.hu-ra feltöltött anyagok szerint díszpolgári címet kap még Tóthné Döme Mária; Makó Városért Emlékplakettet a Makói Oltópontok munkatársai, a makói mentősök, a makói covid-osztály dolgozói; Makó Város Emlékérmét Ménesi Gábor, Dr. Kurai Dóra,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja, Gyenge Ferenc, Toldi János, Dr. Neparáczki László r. alezredes és Almási Pál.

Nem ez lenne az első eset, hogy regnáló képviselőt tüntetnek ki: Farkas Éva első megválasztása után elsőként, 2015-ben Dr. Sánta Sándor kapta a díszpolgári címet. A rendszerváltás utáni első polgármester, makói háziorvos akkor még fideszes önkormányzati képviselő volt.

A témában hétfőn sajtótájékoztatót tartott Mucsi Tamás DK-s önkormányzati képviselő. Felszólította Dr. Hadik Györgyöt, hogy ne fogadja a díszpolgári címet, mert ,,ez ebben a formában méltatlan”, szerinte politikai döntés született.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink