A nap témája: A pápát ekézték az álkeresztény fideszes megmondóemberek

Ferenc pápa „keresztényellenes magatartást tanúsít” – közölte Bencsik András teológus fideszes főszerkesztő a Fidesz-közeli Hír TV Sajtóklub című műsorában. Hozzátette, szerinte a katolikus egyházfő ezzel Magyarországot meg akarta alázni. Közölte, azért imádkozik, hogy „az eredeti pápa”, XVI. Benedek világosítsa meg „ezt a különös pápatársat” arról, mi a kötelessége a katolikus világ vezetőjének.

Bayer Zsolt, aki Bencsikhez hasonlóan teológus végzettséggel rendelkezik fideszes propagandista, ezt azzal toldotta meg, hogy a pápának mint a katolikus egyház fejének,

első számú kötelessége, hogy a vélt vagy valós bűnösökkel találkozzon,

és minél nagyobb bűnös valaki, a pápának annál inkább befogadóan kell viszonyulnia hozzá, mert „ez a melója”. A Szentatyát korábban demens vénembernek, gazembernek nevező Bayer azt mondta, ha ezt megtagadja,

meg kell kérni, hogy ne jöjjön ide

– tiltaná el a katolikus egyházfőt a világ legnagyobb katolikus találkozójától, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszustól a fideszes propagandista.

A pápák egyébként nagyon ritkán vesznek részt személyesen a világtalálkozón, legtöbb esetben pápai legátus képviseli a Szentszéket. Utoljára Szent II. János Pál volt résztvevője eucharisztikus kongresszusnak, igaz, az neki „hazai pálya” volt, abban az évben ugyanis Rómában volt a találkozó.

A fideszes véleményvezérek arra reagáltak, hogy Ferenc pápa a kongresszus legnagyobb eseményét, a zárómisét (Statio Orbis) fogja celebrálni a Hősök terén szeptember 12-én, de sajtóhírek szerint Vatikán állam vezetőjeként nem kíván magyar állami vezetőkkel (sem Áder János államfővel, sem Orbán Viktor miniszterelnökkel) találkozni.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink