Farkas Éva március 14-én: el kell kerülnünk a szomszédunkban zajló háború kiterjedését

A Kossuth szobornál volt a központi ünnepség, március 14-én Makón, ahol beszédet mondott Farkas Éva Erzsébet és Lázár János, majd fáklyás-lovas menet indult.

175 év után összecseng jelenkorunk a márciusi ifjak 12 pontjának kezdőgondolatával: ,,legyen béke, szabadság és egyetértés„. Hűség, bátorság és tanúságtétel, mely a 48-as forradalom céljait, a Habsburg birodalom megszüntetését, a nemzet függetlenségét és az alkotmányos berendezkedés kivívását valósággá kívánta teremteni – fogalmazott köszöntőjében Makó polgármester.

Farkas Éva úgy vélte: a mi életünkben talán soha nem volt még olyan törékeny ez az eszme, mint most, napjainkban.

A legfontosabb, hogy megóvjuk és elkerüljük a szomszédunkban zajló háború kiterjedését. De meg kell óvnunk a szabadságunkat is, a döntés szabadsága, az ország függetlensége. Ahogyan 175 éve, úgy ma is a legfontosabb célunk a változások világában

– közölte.

Farkas Éva szerint mi magyarok szabadságharcos nemzet vagyunk, képtelenek vagyunk külső és belső béke nélküli élni.

Lázár János párhuzamot vont az akkori folyamatok és napjaink között:

Az uniónak a tagországokat kellene támogatni a kirekesztés és megbélyegzés helyett, a Magyarországot megillető forások azonnali folyósítását a visszatartás helyett. Az európai energia és élelmiszerárakat szem előtt tartó gazdaságpolitika kell az orosz gazdaságot hízlaló szankciók helyett és mindenekelőtt békepárti politika a háború eszkalációját eredményező lépések helyett.

Hozzátette, a Fidesz a béke, a fejlődés és a gyarapodás oldalán áll.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »