Farkas Éva szerint nehéz döntéseket hoztak, de így tudták támogatni a családokat és időseket

A hagyományos újévi koncerten mondta el január első napján köszöntőjét Farkas Éva Erzsébet polgármester. A jövőről szólva azt mondta, új fogyasztói szokásokat kell felvennünk a változó világban.

Mivel a testület fideszes többsége úgy döntött, hogy bezárják a városi sportcsarnokot, az újévi koncert helyszíne a Keri tornatermében volt. A polgármester szerint nehéz év áll előttünk, de megpróbáltatások megerősítenek. Felidézte, hogy az elmúlt évben a járvány rádöbbentett arra, hogy milyen törékeny a hétköznapok működése és az egészségünk.

2022 még nagyobb veszedelmet hozott, egy háborút a szomszédos országban, ez más kihívásokat hozott, mint a koronvírus. Szerinte most a legtöbb, amit tehetünk, hogy segítünk a menekülteknek. Úgy látja, a járvány ellen közösen léptek fel az emberek, most a háború kapcsán széthúzást tapasztal. Farkas Éva szerint egyetlen cél a béke kell hogy legyen, ezt segítsük elő, ahol tudjuk. Beszélt arról is, ez kompromisszum képességet követel meg és nagy érdekek állnak egymással szemben.

Változik a világ, nekünk is kell, tudatosabban kell tekintenünk a mára, a holnapra. Fel kell ismernünk az emberi kapcsolatok értékét, új fogyasztói szokásokra van szükség. Szüleink, nagyszüleink eszével kell gondolkoznunk: ami van, azt beosztani, ami nincs, ezt előteremteni

– fejtette ki. A polgármester rátért arra is, nehéz döntéseket hoztak tavaly (nem mondta ki, de vélhetően a sport- és kulturális intézmények bezárására, díszkivilágítások lekapcsolására gondolt), de ezáltal támogatni tudták a családokat, időseket, a vállalkozásoknak rezsitámogatást adnak majd.

Farkas Éva arról is beszélt, idén számos beruházás zajlik Makón. Nem sorolta fel őket, egyedül a Hagymatikum bővítését hozta fel:

Számíthatunk a kormányra a megpróbáltatások alatt is.

Szerinte 2023 üzenete, hogy beismerjük, a béke nem magától való és vigyázni kell rá, Makónak pedig békés évet kívánt.

Fotó: Pillanatkép Farkas Éva Erzsébet közvetítéséből.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink