Újranyitott a makói kisposta, Farkas Éva tollat és süteményt osztogatott

Mint az ismert, országszerte 366 postát zártak be ősszel, most ezek közül 45-öt újranyitottak olyan feltételekkel, ha az adott önkormányzat beleszállt a működésbe.

A bezárás hírére a makói önkormányzat bejelentette, átvállalják a rezsiköltségeket, elengedik a bérleti díjat, sőt még a dolgozót bérét és járulékát is fizetik, csak nyissák újra. Végül, a tárgyalások eredményeképp az önkormányzat 23 millió forintot fizet a 18 hónapos működésért cserébe. Ez a személyi és dologi kiadásokat, járulékokat is tartalmazza.

Az újranyitás ma reggel megtörtént, ennek alkalmából Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő süteményt és egy ,,Makó Boldog új évet! Magyar Posta” feliratú kék tollat osztogatott.

A Magyar Posta hétfőn közölte: a jogszabályi kötelezettségként előírt nagyjából 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. A Posta új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott a postahelyekről.

A makói kisposta mellett január 2-án kinyitott a királyhegyesi és a szikáncsi postafiók is.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink