Feloldották a látogatási tilalmat Makón és Hódmezővásárhelyen

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a COVID járvány miatti látogatási tilalmat visszavonta, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által 2022. 03. 17-én influenza járvány miatt elrendelt látogatási tilalom szintén visszavonásra került, így intézményünkben a látogatás 2022. 04. 21-től ismét engedélyezett – közölte honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Ugyanakkor a látogatást néhány szabályhoz kötötték.

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.

A látogatók az intézmény teljes területén, így az udvaron is, mindvégig kötelesek maszkot oly módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes, kérik, hogy látogatáskor szíveskedjünk a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni. Szabadtéri látogatás esetén nincs korlátozva a látogatók száma.

Kérik az alábbi látogatási idők pontos és következetes betartását:

  • Hétfőtől-szombatig: 16:30 – 17:00 óra között
  • Vasárnap: 10:00 – 11:00 óra között
  • Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően.
  • Gyermekosztályon: minden nap 15:00 – 18:00
  • Sürgősségi betegellátó osztályon: naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan, a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek közül csak azok látogathatók, akik

  • súlyos állapotban vannak,
  • kiskorú,
  • szülő nő (vajúdás és a szülés alatt).

A beteg vallásgyakorlás céljából jogosult a kapcsolattartásra COVID-19 fertőzöttsége esetén is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink