Feloldották a látogatási tilalmat Makón és Hódmezővásárhelyen

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a COVID járvány miatti látogatási tilalmat visszavonta, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által 2022. 03. 17-én influenza járvány miatt elrendelt látogatási tilalom szintén visszavonásra került, így intézményünkben a látogatás 2022. 04. 21-től ismét engedélyezett – közölte honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Ugyanakkor a látogatást néhány szabályhoz kötötték.

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.

A látogatók az intézmény teljes területén, így az udvaron is, mindvégig kötelesek maszkot oly módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Amennyiben a látogatott betegünk önállóan, biztonságos helyváltoztatásra képes, kérik, hogy látogatáskor szíveskedjünk a kórtermen kívüli területeket, kedvező időjárási viszonyok esetén, az intézmény udvarát előnyben részesíteni. Szabadtéri látogatás esetén nincs korlátozva a látogatók száma.

Kérik az alábbi látogatási idők pontos és következetes betartását:

  • Hétfőtől-szombatig: 16:30 – 17:00 óra között
  • Vasárnap: 10:00 – 11:00 óra között
  • Ünnepnapokon a naptári napnak megfelelően.
  • Gyermekosztályon: minden nap 15:00 – 18:00
  • Sürgősségi betegellátó osztályon: naponta, a 8.00-20.00 óráig terjedő időszakban folyamatosan, a műszakvezető orvossal történt előzetes egyeztetést követően, annak engedélyével.

COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek közül csak azok látogathatók, akik

  • súlyos állapotban vannak,
  • kiskorú,
  • szülő nő (vajúdás és a szülés alatt).

A beteg vallásgyakorlás céljából jogosult a kapcsolattartásra COVID-19 fertőzöttsége esetén is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »