Felsőoktatási képzést hozna Makóra a Lokálpatrióták képviselőjelöltje, Orosné Spák Hedvig

Zeitler Ádám, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje folytatta képviselőjelöltjeinek bemutatását. Az újabb név Orosné Spák Hedvig, aki ,,több évtizedes közoktatási tapasztalattal rendelkező pedagógusként szívén viseli a makói gyermekek sorsát”.

A polgármesterjelölt szerint bár az önkormányzatok számára jelenleg kevés feladat jut az oktatás területén, nem feledhetjük, hogy Makó térségi oktatási központ és a városnak minden lehetséges módon segítenie kell az iskolák működését.

Programjuk egyik legfontosabb része, hogy Makón is megteremtsék a felsőoktatási képzés lehetőségét. Nem önálló egyetemre kell gondolni, hanem Szenteshez, vagy Szarvashoz hasonlóan arra, hogy néhány képzés helyszíne Makó legyen.

,,Így egyre több fiatal találhatná meg a számítását a városban, növekedne a népességmegtartó erő, amely központi kérdés Makó jövője szempontjából”

– jelentette ki Zeitler Ádám.

Orosné Spák Hedvig a Makói Csípősnek elmondta, nagyapjáig visszamenőleg közélettel foglalkozó, politizáló családból származik. Mindig fontos volt számára az emberek, – köztük a gyerekek sorsa, – ezért is lett pedagógus. Szeretné, ha a szülő és a gyermek komfortosan érezné magát a makói oktatásban, óvodától közèpiskoláig.

Fontosnak tartja a szülő-gyerek-pedagógus hármast, ez vezetne hatékony nevelésre, kiművelt emberfők tömegének megvalósítására – ezen szeretne dolgozni. Ezek mellett a körzetének fejlesztése (amit egyelőre nem jelentettek be) hangsúlyos lesz számára, élő kapcsolat kialakítása az ott lakókkal, hogy bizalommal fordulhassanak hozzá.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink