Felsőoktatási képzést hozna Makóra a Lokálpatrióták képviselőjelöltje, Orosné Spák Hedvig

Zeitler Ádám, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje folytatta képviselőjelöltjeinek bemutatását. Az újabb név Orosné Spák Hedvig, aki ,,több évtizedes közoktatási tapasztalattal rendelkező pedagógusként szívén viseli a makói gyermekek sorsát”.

A polgármesterjelölt szerint bár az önkormányzatok számára jelenleg kevés feladat jut az oktatás területén, nem feledhetjük, hogy Makó térségi oktatási központ és a városnak minden lehetséges módon segítenie kell az iskolák működését.

Programjuk egyik legfontosabb része, hogy Makón is megteremtsék a felsőoktatási képzés lehetőségét. Nem önálló egyetemre kell gondolni, hanem Szenteshez, vagy Szarvashoz hasonlóan arra, hogy néhány képzés helyszíne Makó legyen.

,,Így egyre több fiatal találhatná meg a számítását a városban, növekedne a népességmegtartó erő, amely központi kérdés Makó jövője szempontjából”

– jelentette ki Zeitler Ádám.

Orosné Spák Hedvig a Makói Csípősnek elmondta, nagyapjáig visszamenőleg közélettel foglalkozó, politizáló családból származik. Mindig fontos volt számára az emberek, – köztük a gyerekek sorsa, – ezért is lett pedagógus. Szeretné, ha a szülő és a gyermek komfortosan érezné magát a makói oktatásban, óvodától közèpiskoláig.

Fontosnak tartja a szülő-gyerek-pedagógus hármast, ez vezetne hatékony nevelésre, kiművelt emberfők tömegének megvalósítására – ezen szeretne dolgozni. Ezek mellett a körzetének fejlesztése (amit egyelőre nem jelentettek be) hangsúlyos lesz számára, élő kapcsolat kialakítása az ott lakókkal, hogy bizalommal fordulhassanak hozzá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink