Fiatal alkotók előadásaival folytatódik a MASZK Egyesület tavaszi programsorozata

Május végéig még három izgalmas produkciót láthatnak a nézők: Háy János kultikus regényhőséről az Átrium és a Mentőcsónak Egység, Meseország kirekesztett lakóiról, illetve egykori színészóriások és a mai pályakezdők kapcsolatáról a Szegeden jól ismert és kedvelt FAQ Társulat mesél az érdeklődőknek.

Május 20-án, pénteken, fél nyolctól az FAQ Színház Meseország nem mindenkié című, a társulat improvizációiból születettelőadása lesz megtekinthető, amely mitizált történeteken keresztül mutatja be a furcsák és nemfurcsák viszonyrendszerét. A különleges látványvilágú freak show rendezője az elsősorban látványtervezőként ismert Molnár Anna, az erdőben lakó színes közösség – az utolsó „mások” – történeteit György Zoltán Dávid, Lakatos Dániel, Lestyán Attila, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Molnár Dávid Márk, Nyáry Pál, Orbán Borbála, Pintér Gabriella Márta és Tóvaj Ágnes eleveníti meg egy izgalmas nyomozás során.

Május 26-án, csütörtökön, szintén fél nyolcas kezdéssel a társadalomkritikus szórakoztató színház, az Átriumés a Mentőcsónak Egység Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia című előadását nézheti meg a közönség. A 2003-ban megjelent Háy János-regény alapján készült monodrámában a fiatal színésszel, Kovács Mátéval együtt élhetjük át a kapunyitás, a pályakezdés nehézségeit. Kocsis Gergely rendezése nemcsak arra koncentrál, hogyan jelenik meg az életkezdési szorongás ma és milyen formákban érhető tetten, hanem ennek a működésnek azt a részét is előtérbe helyezi, amely a generációk kapcsolódásában leledzik: van-e közünk a szüleink, s akár a hetvenes évek szorongásaihoz? Az emlékezetes előadás minden korosztályhoz szól, hiszen „A vágy (…), hogy elinduljunk a széllel szemben is, s elhitessük, „mennyivel nagyobbak vagyunk, mint amekkorák”, ismerős mindannyiunknak, s alig-alig csillapul az évek múlásával.”. A bogyósgyümölcs-ültetvényről útra-kelt hőst délután 14 órakor is el lehet kísérni az útján, ebben az időpontban kifejezetten diákokat várnak a nézőtérre.

Május 30-án, hétfőn ismét a FAQ Színház látogat el a Régi Zsinagógába: a Gyakran ismételt kérdések című előadás egy kanyargós beszélgetésfolyam, amely valós interjúkból lett összerakva. Két fiatal színész – Martinkovics Máté és Messaoudi Emina – két halhatatlan színészlegenda, Őze Lajos és Gobbi Hilda bőrébe bújik – nem utánozzák, hanem hanghordozásukkal, néhány gesztussal idézik fel őket. De az előadás nem egyszerű múltidézés, hiszen Al-Farman Petra dramaturgnak köszönhetően az is kiderül, hogy érzik magukat, miben hasonlítanak és miben különböznek elődeiktől azok a fiatal színészek, akik a kortársaink, és most próbálnak boldogulni a pályán. A zenei betétekkel fűszerezett duettet, amely lehetőséget ad arra is, hogy az előadás végén a közönség is meginterjúvolja a színészeket, Barcsai Bálint állította színpadra, a dalokat Darvas Kristóf kíséri zongorán. Ezt az előadást is kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel láthatják az érdeklődő diákok délután, az esti előadás fél nyolckor kezdődik.

A vendégjátékok támogatója az NKA Színházművészet Kollégiuma.

Az előadásokra a jegyár 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1000 Ft. Pedagógusoknak pedagógusigazolvánnyal a belépés a MASZK Egyesület tavaszi programjaira ingyenes!

Online a Tixán a https://tixa.hu/maszk oldalon, offline az előadások kezdete előtt 1 órával a Régi Zsinagóga pénztárában lehet jegyet venni. Kedvezményes jegyet csak a helyszínen lehet vásárolni a diák- ill. pedagógusigazolvány felmutatásával

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink