? Varga Ferenc a családtámogatásokról és az egészségügyi tervekről kérdezte a minisztereket

Varga Ferenc, a Jobbik Csongrád-Csanád megyei országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság tagja tegnap két miniszterjelölti meghallgatáson vett részt: Csák Jánosén és Pintér Sándorén.

Csáknál volt szerencséje feltenni romákat érintő kérdéseket. Képviselőtársai a kormány családpolitikájával vagdalóztak, azt istenítették, de Vargát az érdekelte: van-e lehetőség arra, hogy a kormány a családpolitikáját kicsit tágabban értelmezze, azokhoz is szóljon, akikhez eddig nem, a társadalom alsóbb részéhez? Nem kapott konkrét választ, de a miniszter jó ötletnek tartotta.

Délután Pintérhez az egészségüggyel kapcsolatban tett fel kérdéseket. Többek között, hogy milyen átszervezéseket gondolnak, zárnak-e be kórházakat, osztályokat. Valamint, hogy hol vannak, mire használják azokat a lélegeztetőgépeket, amiket a kormány beszerzett, de nem használták.

Megkérdezte, terveznek-e a romákat érintően egészségügyi fejlesztési programot. A miniszter azt mondta, vannak ezen a területen teendőik. A szegvári jobbikos politikus is így gondolja.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

10 év múlva ki fog tanítani rólam? – kérdezte a makói Kossuth

Az elmúlt napokban a Momentum húsz Csongrád-Csanád megyei településen helyezett el figyelemfelhívó plakátokat köztéri szobrokon és emlékműveken, hogy felhívják a figyelmet az oktatás válságára: pár éven belül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz, aki nemzeti nagyjainkat, iróinkat, költőinket, helyi hőseinket bemutassa a jövő generációjának.

Tovább olvasom »