? Varga Ferenc a családtámogatásokról és az egészségügyi tervekről kérdezte a minisztereket

Varga Ferenc, a Jobbik Csongrád-Csanád megyei országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság tagja tegnap két miniszterjelölti meghallgatáson vett részt: Csák Jánosén és Pintér Sándorén.

Csáknál volt szerencséje feltenni romákat érintő kérdéseket. Képviselőtársai a kormány családpolitikájával vagdalóztak, azt istenítették, de Vargát az érdekelte: van-e lehetőség arra, hogy a kormány a családpolitikáját kicsit tágabban értelmezze, azokhoz is szóljon, akikhez eddig nem, a társadalom alsóbb részéhez? Nem kapott konkrét választ, de a miniszter jó ötletnek tartotta.

Délután Pintérhez az egészségüggyel kapcsolatban tett fel kérdéseket. Többek között, hogy milyen átszervezéseket gondolnak, zárnak-e be kórházakat, osztályokat. Valamint, hogy hol vannak, mire használják azokat a lélegeztetőgépeket, amiket a kormány beszerzett, de nem használták.

Megkérdezte, terveznek-e a romákat érintően egészségügyi fejlesztési programot. A miniszter azt mondta, vannak ezen a területen teendőik. A szegvári jobbikos politikus is így gondolja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »