Fideszes érdekeltségű cég végzi a Hagymatikum bővítését

A Fehérép Kft. nyerte el a közbeszerzést a makói fürdő bővítésére, ajánlata 7,1 milliárd forint volt – derül ki a mako.hu-ra feltöltött dokumentumból. A székesfehérvári cég sikeresen szokott részt venni állami tendereken.

Mint arról tavaly novemberben beszámoltunk, a fürdő bővítésére kiírt pályázatból kizárták a Dél-Konstrukt Kft-t, amely 4,3 milliárd forintért vállalta volna a kivitelezést. A két másik pályázó a Fehérép Kft. és a West Hungaria Bau Kft. volt, előbbi 7,1 milliárdért, utóbbi 7,7 milliárdért vállalta volna azt a munkát, amire eredetileg 3,7 milliárdot terveztek elkölteni.

Az új közbeszerzésre már csak utóbbi kettő adta be pályázatát. A WHB 7,6 milliárdos, a Fehérép 7,1 milliárdos ajánlatot tett, így utóbbit hirdette ki tegnap győztesnek Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere.

A nyertesről érdemes tudni, hogy sikeresen szokott részt venni állami közbeszerzéseken. Néhány esetben alvállalkozóként csatlakozik be, nem másnak az oldalán, mint a West Hungaria Bau Kft-nál. A WHB tulajdonosa többek között az a Paár Attila, akinek Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal is van közös cége. Többször előfordult, hogy a két cég egymást vonta be alvállalkozóként egy adott munkára.

Így bár a Fehérép nyerte a Hagymatikum bővítését, előfordulhat, hogy bevonja a kivitelezésbe a WHB-t.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a fürdő fejlesztésének másik részében is megjelentek a NER oligarhái, az épülő új szálloda iránt a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Hunguest Hotels érdeklődik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink