Figyeljünk oda: már makói áldozata is van a lakástüzeknek

Az ünnepi időszakban megemelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra, vagy elektromos zárlatra vezethetőek vissza – hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Az elmúlt három hétvégén több tragikus kimenetel lakástűz volt Csongrád-Csanád megyében is. Makón és Zákányszéken is áldozatokat követelt a tűz, Kiszomboron és Deszken pedig súlyos sérülésekkel vitték a lakókat kórházba. A tűzesetekben az ingatlanok sokszor lakhatatlanná válnak, vagy a tűz komoly anyagi kárt okoz az épületekben. 

A dohányzás egyre kisebb százalékban, de még mindig dobogós helyen szerepel a tűzkárstatisztikákban, minden évben számos lakás gyullad ki emiatt. A cigarettából kihulló parázs, vagy az ágyba borult hamutartó sokszor csak később okoz tüzet, amikor már alszunk.

Az ünnepek alatt kiemelten figyeljünk idős, vagy egyedül élő hozzátartozóinkra, illetve a környezetünkben élőkre, otthonunkat pedig füstérzékelővel tegyük biztonságosabbá. A készülék a tűz kialakulásakor jelez, így esély van a lángokat megfékezni, ezzel emberi életet és anyagi javakat lehet megmenteni. 

(csongrad.katasztrofavedelem.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Kerékpárt kapott jutalomként a makói rendőrnő

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával együttműködve 2022. május 11-én megrendezett ünnepségén elismeréseket adott át a biztonságos közlekedésre nevelő programban eredményesen tevékenykedő rendőröknek – számolt be róla oldalán a Csongrád-Csanád megyei rendőrség.

Tovább olvasom »