Publicus: ha most lennének a választások, az ellenzéki összefogás nyerne a Fidesszel szemben

A Publicus Intézet által a Népszava megrendelésére készített felméréséből az derül ki, 4 százalékkal verné meg a Fideszt egy teljes ellenzéki összefogás, ha most vasárnap lennének a választások. Ráadásul a kutatás a novemberi választókedvet rögzíti, így a különbség még nagyobb is lehet, hiszen a Szájer-botrány hatása nem befolyásolta.

A népszerűségi grafikonból jól látszik, a járványhelyzet kezelésén – az ellenzéki retorika szerint félrekezelésén – mintegy 200 ezer támogatót vesztett a kormánypárt, írja a Népszava. A mutató tartogat még egy fontos üzenetet is: teljes összefogás nélkül elillan a győzelem reménye.

Az összellenzéki tábor egyébként 33 százalékos – ez körülbelül 2,64 millió embert jelent – a hatalom 2,32 millió szimpatizánst számlál.

Ha a Fidesz javítani szeretné pozícióit, mintegy 1,7 millió, politikailag aktív, de stabil pártpreferenciával nem rendelkező bizonytalanra kellene fókuszálnia. Viszont ebbe a körbe tértek át a Fideszből kiábrándult diplomások, ami azt jelzi, a bűnbak-propaganda esetükben már nem működik. A bizonytalanok táborát gyarapíthatják a járványhelyzet miatt rosszabb körülmények között élő, korábban kormánypárti szavazók is.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink