Fogadóóra: dr. Török Miklós

Egy év telt el a helyhatósági választások óta. Portálunk évértékelőt tart, melyben a képviselők mondhatják el véleményüket. Sorozatunk első részében dr. Török Miklós (DK) gondolatait olvashatják.

95138006

Az előző ciklusban nem volt tagja a testületnek. Mennyire volt szokatlan a képviselői munka?

A képviselőséget nem munkaként fogom fel, hanem küldetésként. A bibliai Jónás próféta jut erről eszembe, akinek az Úr rendelése szerint – akarata ellenére – Nininvébe kell mennie, hogy figyelmeztesse az ottaniakat bűnös életvitelükre. Mások munkájában a hibát, hiányosságot vagy az esetleges rosszhiszeműséget keresni és azzal őket szembesíteni nem hálás feladat. Megpróbálom ugyanakkor ezt a választók által rám mért kötelességet együttérzéssel, olykor humorral a legjobb tudásom szerint ellátni.

Listán jutott be a testületbe. Ez azt jelenti, hogy az egész városban felmerülő ügyeket intézte, vagy csak ott, ahol a választáson indult? Milyen feladatokat oldott meg?

Egyéni képviselőjelöltként nem indultam a választások alkalmával, ezért úgy érzem, hogy a megbízatásom nem csak választókerületre, hanem Makó városának egészére vonatkozik. Ellenzéki képviselőként a feladatom a városvezetés tevékenységének figyelemmel kísérése, ellenőrzése, a problémákra való rávilágítás, a város közösségének tájékoztatása a tapasztalatokról. Ebben a tekintetben a „siker” nehezen mérhető, de remélem az észrevételeim hatására elvégzett korrekciók nyomán javul az önkormányzat működése.

Többségi testület van. Milyen együtt dolgozni a jobboldallal és a baloldali képviselőkkel?

Az együttes munkának az lenne a feltétele, hogy egy adott kérdésben kikérjék a kisebbség véleményét még a döntés-előkészítés fázisában. Erre úgy tűnik a városvezetésnek – biztos többsége birtokában – nincsen igénye. Az első hónapokban még előfordultak látszat-egyeztetések, melyek utóbb teljesen feledésbe merültek. A kész előterjesztések módosítására – ellenzéki javaslatra – ritkán kerül sor, még ha kellő indoklással alá is van támasztva.
A nézetkülönbségek ellenére úgy gondolom, hogy a képviselőtestület minden tagja a város jobbításán dolgozik, az eltérés a demokrácia értelmezésében jelentkezik.

Lassan itt az év vége. Milyen feladatok vannak még hátra?

A feladatok folyamatosan jelentkeznek, a naptár állásától függetlenül. A tél jelentős próbatétel mindenki számára. Ilyenkor fokozott figyelmet kell fordítani az idősekre, a szegényekre, a hajléktalanokra és az elesettekre. Gondoljunk rájuk és segítsük őket!


A következő évértékelőt szerdán olvashatják, akkor Gáspár Sándor (MSZP) válaszol kérdéseinkre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink