Fogadóóra: dr. Török Miklós

Egy év telt el a helyhatósági választások óta. Portálunk évértékelőt tart, melyben a képviselők mondhatják el véleményüket. Sorozatunk első részében dr. Török Miklós (DK) gondolatait olvashatják.

95138006

Az előző ciklusban nem volt tagja a testületnek. Mennyire volt szokatlan a képviselői munka?

A képviselőséget nem munkaként fogom fel, hanem küldetésként. A bibliai Jónás próféta jut erről eszembe, akinek az Úr rendelése szerint – akarata ellenére – Nininvébe kell mennie, hogy figyelmeztesse az ottaniakat bűnös életvitelükre. Mások munkájában a hibát, hiányosságot vagy az esetleges rosszhiszeműséget keresni és azzal őket szembesíteni nem hálás feladat. Megpróbálom ugyanakkor ezt a választók által rám mért kötelességet együttérzéssel, olykor humorral a legjobb tudásom szerint ellátni.

Listán jutott be a testületbe. Ez azt jelenti, hogy az egész városban felmerülő ügyeket intézte, vagy csak ott, ahol a választáson indult? Milyen feladatokat oldott meg?

Egyéni képviselőjelöltként nem indultam a választások alkalmával, ezért úgy érzem, hogy a megbízatásom nem csak választókerületre, hanem Makó városának egészére vonatkozik. Ellenzéki képviselőként a feladatom a városvezetés tevékenységének figyelemmel kísérése, ellenőrzése, a problémákra való rávilágítás, a város közösségének tájékoztatása a tapasztalatokról. Ebben a tekintetben a „siker” nehezen mérhető, de remélem az észrevételeim hatására elvégzett korrekciók nyomán javul az önkormányzat működése.

Többségi testület van. Milyen együtt dolgozni a jobboldallal és a baloldali képviselőkkel?

Az együttes munkának az lenne a feltétele, hogy egy adott kérdésben kikérjék a kisebbség véleményét még a döntés-előkészítés fázisában. Erre úgy tűnik a városvezetésnek – biztos többsége birtokában – nincsen igénye. Az első hónapokban még előfordultak látszat-egyeztetések, melyek utóbb teljesen feledésbe merültek. A kész előterjesztések módosítására – ellenzéki javaslatra – ritkán kerül sor, még ha kellő indoklással alá is van támasztva.
A nézetkülönbségek ellenére úgy gondolom, hogy a képviselőtestület minden tagja a város jobbításán dolgozik, az eltérés a demokrácia értelmezésében jelentkezik.

Lassan itt az év vége. Milyen feladatok vannak még hátra?

A feladatok folyamatosan jelentkeznek, a naptár állásától függetlenül. A tél jelentős próbatétel mindenki számára. Ilyenkor fokozott figyelmet kell fordítani az idősekre, a szegényekre, a hajléktalanokra és az elesettekre. Gondoljunk rájuk és segítsük őket!


A következő évértékelőt szerdán olvashatják, akkor Gáspár Sándor (MSZP) válaszol kérdéseinkre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink