Fogadóóra: Zeitler Ádám

Egy év telt el a helyhatósági választások óta. Portálunk évértékelőt tart, melyben a képviselők mondhatják el véleményüket. Sorozatunk negyedik részében Zeitler Ádám (Jobbik) gondolatait olvashatják.

95138006

Az előző ciklusban nem volt tagja a testületnek. Mennyire volt szokatlan a képviselői munka?

Az elmúlt két évből egyet a kampány irányítása és szervezése kötött le, majd tavaly októbertől már képviselőként kell helytállnom. Mind a két szerepben sokat találkozom az emberekkel, akik elmondják a gondjukat-bajukat. Sokszor úgy fordulnak felém, hogy már csak a Jobbikban, vagy bennem bíznak, hogy megoldódik a problémájuk. A kampányfőnöki szerepkörtől annyiban különbözik a képviselői, hogy itt döntéshozóként nagyobb befolyásom van, többet tudok segíteni a megoldásban.

Listán jutott be a testületbe. Ez azt jelenti, hogy az egész városban felmerülő ügyeket intézte, vagy csak ott, ahol a választáson indult? Milyen feladatokat oldott meg?

Tavaly a 6-os választókerületben indultam, de soha nem számít az, hogy aki megkeres a problémájával a város melyik részén él. Ugyanúgy nem kérdezem meg azt sem, hogy kire szavazott. Ha gondja, vagy problémája van azzal bárki megkereshet. Nyilvános a telefonszámom és az e-mail címem is, megállíthatnak az utcán is, de eljöhetnek az állandó fogadóórámra minden hétfőn 18 órától a Jobbik-irodába (Széchenyi tér 7.).
Szeretem, ha van nyoma a javaslataimnak, ezért mindent papír alapon szoktam beadni. Ezek egy részére kapok választ, másokra nem. Eddig körülbelül 35 javaslatom volt.
Egyszer előfordult, hogy a megvalósításba is bevontak, ez a Návay Lajos-emlékév rendezvényeit jelenti. Az többször is előfordult, hogy saját ötletként adják elő a javaslataimat, de ez engem nem izgat, csak az érdekel, hogy megvalósul, és a makóiaknak a hasznára válik.

Többségi testület van. Milyen együtt dolgozni a jobboldallal és a baloldali képviselőkkel?

Vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Mindig azt lehet hallani, hogy nyitott városvezetés van, és hogy a polgármesterhez bármikor be lehet menni. Kár, hogy attól, mert be lehet menni a polgármesterhez attól még nem nyitott a városvezetés. Rendszeresen nem tájékoztatják a nem kormánypárti képviselőket időben. A vízmű története erre jó példa, hiszen a szeptemberi testületi ülésen 7 percünk volt tanulmányozni egy 80 oldalas anyagot, mielőtt döntenünk kellett annak napirendre vételéről. A vízmű egyébként eddig egy nagyra fújt lufi a Fidesz részéről, a testületi ülések napirend előtti felszólalásaiból színházat csinálnak, ahelyett, hogy várnánk a bírósági döntést és addig is végeznénk a dolgunkat.
Tavaly októberben a Fidesz mindent megtett, hogy megnyerje a választást. Az kétségtelen, hogy ez Lázár János miniszter úr nélkül nem történhetett volna meg. Persze kellett hozzá sok ígéret is, amelyekből eddig nagyon kevés teljesült. A polgármester és a többségi testületi tagok emiatt folyamatosan bizonyítási vágyban égnek, és ez néha káoszhoz vezethet. Emellett próbálkoznak néhány önigazoló trükkel is, hogy összemossák a 2014 áprilisi és 2014 októberi ígéreteket, pedig azokról majd külön kell elszámolni. A földeáki és csanádpalotai út felújítása Lázár úr programjában szerepeltek. A kórházfejlesztés és a hulladékkezelési fejlesztés, valamint az ivóvízminőség-javító program már az előző ciklusban elkezdődött. A gumigyár pedig már korábban felvásárolta azt a területet, amelyen most részben a magyar adófizetők pénzéből fejleszt. A Fidesznek tavaly októberben volt egy programja, az azokban szereplő ígéreteket kellene teljesíteniük.

Lassan itt az év vége. Milyen feladatok vannak még hátra?

Novemberben és decemberben is lesz rendes testületi ülés, amelyeken sok kérdés fog felvetődni. Itt fontos lesz a helyes állásfoglalás.
Ugyanakkor közeledik az adventi időszak, ekkor még fontosabb egymás felé fordítani a figyelmünket és félre tenni az aktuálpolitikát. A Jobbik Ifjúsági Tagozata ismét megrendezi a Tiszta Szívvel karitatív akciót, és újra állni fog a kettős kereszt a főtéren, ahol minden vasárnap forralt borral várjuk majd a makóiakat egy kis beszélgetésre.


Az évértékelő első részét, mely dr. Török Miklóssal (DK) készült,
itt olvashatják, másodikat, mely Gáspár Sándorral (MSZP) itt látható, a harmadikat, Marosvári Attilával (PSZM) pedig itt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink