Földeákra 4, Óföldeákra 1 számítógépet juttatott a Csongrád Megyei Önkormányzat

Megkapták a megye kisebb településein élő diákok is azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a megyei önkormányzat segíti őket a tanulásban. Mint ismeretes, a múlt héten a Horváth Mihály Gimnáziumhoz került 21 számítógép, a héten pedig további 30 család kapott az önkormányzat által felajánlott eszközökből – közölte honlapján a Csongrád Megyei Önkormányzat.

A távoktatás általános bevezetéséről szóló kormányzati bejelentés után azonnal felhívással fordult Gémes László a Csongrád megyei önkormányzatokhoz, amelyben kérte, jelezzék, ha helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tantermen kívüli, digitális oktatás feltételeinek biztosításában. A visszajelzések alapján első körben 50 olyan családról szerzett tudomást a megye vezetése, akinek nincs saját eszköze a digitális tanagyag eléréséhez. A felmerült igény kielégítéséhez saját, vadonatúj gépparkját ajánlotta fel, illetve új laptopokat vásárolt a megyei önkormányzat.

A múlt heti, szentesi átadás után a hét elején a közgyűlés elnöksége indult útnak, hogy a megye kisebb településeire eljuttassa az eszközöket: Szegvárra 7 számítógépet vitt Gémes László elnök, Földeákra 4 darabot, Óföldeákra pedig 1 gépet vitt Csáki Béla alelnök. Baksra 3, Balástyára 1, Ópusztaszerre 4, Csanytelekre 2 laptopot szállított Kormányos Sándor mezőgazdasági tanácsnok. Klárafalvára 4 laptopot vitt dr. Polner Eörs alelnök, az Árpádhalomra kerülő 4 gépet pedig Szarka Attila, a megyei közgyűlés képviselője juttatta el. Így újabb 30 géppel együtt, eddig összesen 51 gép kölcsönadásával járult hozzá a gyerekek tanulásához a megyei önkormányzat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »