Földeákra 4, Óföldeákra 1 számítógépet juttatott a Csongrád Megyei Önkormányzat

Megkapták a megye kisebb településein élő diákok is azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a megyei önkormányzat segíti őket a tanulásban. Mint ismeretes, a múlt héten a Horváth Mihály Gimnáziumhoz került 21 számítógép, a héten pedig további 30 család kapott az önkormányzat által felajánlott eszközökből – közölte honlapján a Csongrád Megyei Önkormányzat.

A távoktatás általános bevezetéséről szóló kormányzati bejelentés után azonnal felhívással fordult Gémes László a Csongrád megyei önkormányzatokhoz, amelyben kérte, jelezzék, ha helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tantermen kívüli, digitális oktatás feltételeinek biztosításában. A visszajelzések alapján első körben 50 olyan családról szerzett tudomást a megye vezetése, akinek nincs saját eszköze a digitális tanagyag eléréséhez. A felmerült igény kielégítéséhez saját, vadonatúj gépparkját ajánlotta fel, illetve új laptopokat vásárolt a megyei önkormányzat.

A múlt heti, szentesi átadás után a hét elején a közgyűlés elnöksége indult útnak, hogy a megye kisebb településeire eljuttassa az eszközöket: Szegvárra 7 számítógépet vitt Gémes László elnök, Földeákra 4 darabot, Óföldeákra pedig 1 gépet vitt Csáki Béla alelnök. Baksra 3, Balástyára 1, Ópusztaszerre 4, Csanytelekre 2 laptopot szállított Kormányos Sándor mezőgazdasági tanácsnok. Klárafalvára 4 laptopot vitt dr. Polner Eörs alelnök, az Árpádhalomra kerülő 4 gépet pedig Szarka Attila, a megyei közgyűlés képviselője juttatta el. Így újabb 30 géppel együtt, eddig összesen 51 gép kölcsönadásával járult hozzá a gyerekek tanulásához a megyei önkormányzat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makói, nagylaki, kiszombori rendőr kapott elismerést

A Rendőrség napja alkalmából a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült. Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány a 2022. április 29-én, Szegeden rendezett ünnepségen az országos elismerésekhez is gratulált.

Tovább olvasom »