Folyamatosak a problémák a makói közvilágítással

Annak ellenére, hogy két városüzemeltetési tanácsnok is van (Varga Ferenc, Mágori András), egy év alatt nem sikerült előrelépni a közvilágítási rendszer fejlesztését illetően.

Tavaly hónapokba telt, mire kijavították a közvilágítást a Korona mögötti sétányon. A 2020 februári testületi ülésen az is elhangzott, tárgyalások kezdődtek, hogy megvizsgálják mik a lehetőségek az egész város hálózatának felújítására. Felmerült, hogy milyen másik rendszerre lehetne áttérni, hogyan lehetne nagyobb fényerő és gazdaságos működtetés. ,,Hamarosan konkrét árajánlat kerülhet az önkormányzat elé” – írtuk egy évvel ezelőtt.

Ennek egyelőre nyoma sincs. Farkas Éva Erzsébet polgármester legutóbb 2020. november 10-én adott tájékoztatást erről közösségi oldalán. Jelesül: egyeztettek a városunkban lévő közvilágítási rendszer jelenlegi üzemeltetőivel, a közvilágítás bővítésére és fejlesztésére ajánlatot kértek tőlük is.

A rekonstrukcióból annyira nem történt semmi, hogy a téli hónapokban teljes sötétség volt a Hunyadi utca egy szakaszán. Olvasónk pedig a fotón látható állapot örökítette meg szintén a Hunyadi utcán. Elmondása szerint hetek óta rossz a közvilágítás a városháza felőli részen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »