Folyamatosak a problémák a makói közvilágítással

Annak ellenére, hogy két városüzemeltetési tanácsnok is van (Varga Ferenc, Mágori András), egy év alatt nem sikerült előrelépni a közvilágítási rendszer fejlesztését illetően.

Tavaly hónapokba telt, mire kijavították a közvilágítást a Korona mögötti sétányon. A 2020 februári testületi ülésen az is elhangzott, tárgyalások kezdődtek, hogy megvizsgálják mik a lehetőségek az egész város hálózatának felújítására. Felmerült, hogy milyen másik rendszerre lehetne áttérni, hogyan lehetne nagyobb fényerő és gazdaságos működtetés. ,,Hamarosan konkrét árajánlat kerülhet az önkormányzat elé” – írtuk egy évvel ezelőtt.

Ennek egyelőre nyoma sincs. Farkas Éva Erzsébet polgármester legutóbb 2020. november 10-én adott tájékoztatást erről közösségi oldalán. Jelesül: egyeztettek a városunkban lévő közvilágítási rendszer jelenlegi üzemeltetőivel, a közvilágítás bővítésére és fejlesztésére ajánlatot kértek tőlük is.

A rekonstrukcióból annyira nem történt semmi, hogy a téli hónapokban teljes sötétség volt a Hunyadi utca egy szakaszán. Olvasónk pedig a fotón látható állapot örökítette meg szintén a Hunyadi utcán. Elmondása szerint hetek óta rossz a közvilágítás a városháza felőli részen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink