Continental: a jelen helyzet üzleti károkat okoz, a makói gyár versenyképességét rontja

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. oldalunknak küldött közleményében jelezte: bíznak benne, hogy mindhárom szakszervezet részvételével tudják folytatni a kollektív szerződés tárgyalásokat. Álláspontjuk szerint ,,az egyenlő érdekképviselet jogát minden munkavállalónk és mindhárom szakszervezet részére biztosítani kell.”

A vállalat a múlt heti makói sztrájkokkal kapcsolatban felidézte: a 2020. július elején megkezdett kollektív szerződés tárgyalások eredményeként, 2020. decemberében javaslatot tettek a szakszervezetek felvetései alapján a kollektív szerződés megkötésére.

2020. december 22-én a tárgyalások azonban megrekedtek, mert a három tárgyalásban részt vevő szakszervezet közül a Makói Gumiipari Szakszervezet elzárkózott a másik két szakszervezettel és a munkáltatóval történő további egyeztetéstől.

A cég szerint ,,miközben vállalatunk folytatni kívánta 2021- ben a kollektív szerződés tárgyalását, az egyeztetésektől elzárkózott Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottságot alakított“, majd február 17-én figyelmeztető sztrájkot hirdetett. A Continental tájékoztatása szerint még aznap egyeztetést folytattak a Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottságával, melynek során konkrét javaslatokat tettek a követeléseikre, egyúttal a kollektív szerződés tárgyalások folytatására kérték fel őket a másik két szakszervezet bevonásával.

A vállalat közlése szerint a Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottsága következő lépésként nem kíván a kollektív szerződés tárgyalásához visszatérni. Visszajelzésében azt fogalmazta meg, hogy a sztrájk követeléseivel kapcsolatos eredmények, egy külön, Makói Gumiipari Szakszervezet és a munkáltató közötti megállapodásban kerüljenek rögzítésre. A Continental ugyanakkor az egyeztetéseket továbbra is kollektív szerződés tárgyalás keretei között kívánja folytatni, nem pedig egy külön megállapodásban.

Munkavállalóink számára ezen átmeneti időszakban is folyamatosan biztosítjuk a juttatásokat, belső szabályzatokban rögzítve az új kollektív szerződés megkötéséig. A jelenleg kialakult helyzet nem szolgálja a közös érdekeinket, mivel üzleti károkat okoz és a makói gyárunk versenyképességét is rontja. Bízunk benne, hogy mindhárom szakszervezetünk részvételével mihamarabb folytatni tudjuk a kollektív szerződés tárgyalásokat.

– zárul a vállalat közleménye.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »