Continental: a jelen helyzet üzleti károkat okoz, a makói gyár versenyképességét rontja

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. oldalunknak küldött közleményében jelezte: bíznak benne, hogy mindhárom szakszervezet részvételével tudják folytatni a kollektív szerződés tárgyalásokat. Álláspontjuk szerint ,,az egyenlő érdekképviselet jogát minden munkavállalónk és mindhárom szakszervezet részére biztosítani kell.”

A vállalat a múlt heti makói sztrájkokkal kapcsolatban felidézte: a 2020. július elején megkezdett kollektív szerződés tárgyalások eredményeként, 2020. decemberében javaslatot tettek a szakszervezetek felvetései alapján a kollektív szerződés megkötésére.

2020. december 22-én a tárgyalások azonban megrekedtek, mert a három tárgyalásban részt vevő szakszervezet közül a Makói Gumiipari Szakszervezet elzárkózott a másik két szakszervezettel és a munkáltatóval történő további egyeztetéstől.

A cég szerint ,,miközben vállalatunk folytatni kívánta 2021- ben a kollektív szerződés tárgyalását, az egyeztetésektől elzárkózott Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottságot alakított„, majd február 17-én figyelmeztető sztrájkot hirdetett. A Continental tájékoztatása szerint még aznap egyeztetést folytattak a Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottságával, melynek során konkrét javaslatokat tettek a követeléseikre, egyúttal a kollektív szerződés tárgyalások folytatására kérték fel őket a másik két szakszervezet bevonásával.

A vállalat közlése szerint a Makói Gumiipari Szakszervezet sztrájkbizottsága következő lépésként nem kíván a kollektív szerződés tárgyalásához visszatérni. Visszajelzésében azt fogalmazta meg, hogy a sztrájk követeléseivel kapcsolatos eredmények, egy külön, Makói Gumiipari Szakszervezet és a munkáltató közötti megállapodásban kerüljenek rögzítésre. A Continental ugyanakkor az egyeztetéseket továbbra is kollektív szerződés tárgyalás keretei között kívánja folytatni, nem pedig egy külön megállapodásban.

Munkavállalóink számára ezen átmeneti időszakban is folyamatosan biztosítjuk a juttatásokat, belső szabályzatokban rögzítve az új kollektív szerződés megkötéséig. A jelenleg kialakult helyzet nem szolgálja a közös érdekeinket, mivel üzleti károkat okoz és a makói gyárunk versenyképességét is rontja. Bízunk benne, hogy mindhárom szakszervezetünk részvételével mihamarabb folytatni tudjuk a kollektív szerződés tárgyalásokat.

– zárul a vállalat közleménye.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink