📷 Fotókon elevenednek meg Makó és a térség szakrális épületei

Folytatódott a Levéltár Galériában a Makói Építészeti Esték sorozat. Pénteken Karsai András amatőr fotóssal beszélgetett Dr. Balogh Tamás jogász, az örökségvédelem nagykövete.

Urbancsok Zsolt, a levéltár vezetője köszöntőjében ismertette: náluk már hagyomány, hogy nem a kiállított művek között hallgathatunk meg egy beszédet, hanem az alkotóval beszélgetnek, így történt ez most is.

Balogh Tamás azzal kezdte mondandóját, örvendetes, hogy egy helyi alkotóra ennyien kíváncsiak és ritkán látni olyat, hogy ennyi érdeklődő van az épített örökség iránt. Való igaz, a makói levéltár kutatóterme teljesen megtelt a beszélgetésre.

Az is kiderült, a két főszereplő régóta ismeri egymást, hiszen együtt dolgoztak. Amikor a levéltár felkérte Karsait tavaly márciusban egy bemutatóra, elgondolkodott, hogy szükséges egy szakmai moderátor is, aki ráadásul a barátja és örökségvédő.

Amikor szóba került, hogy a fotózás és az örökségvédelem hogyan jön össze, az amatőr fotós kifejtette: a fotózásnak családi háttere van, Ildikó, Zsuzsa és ő testvérek, ahogy megszülettek, elkezdték őket fotózni. Ezeket 2-3 hét múlva hívták elő, nem volt elég gyors és kérdéses volt, sikerült-e felvétel egyáltalán.

Elmondta, hogy édesapja megtanult labor munkát végezni, a fotós örökség kezelése pedig rá maradt. 10-12 éves korában már próbálgatta az édesapja gépét, majd digitális technológiával dolgozhatott a 2000-es években. A másik része pedig, hogy építőipari műszaki főiskolát végzett, innen jött az épületfotózás.

Elárulta, hogy ezen kívül szereti a természet- és portréfotózást is. A kiállítás május 30-ig tekinthető meg a levéltár nyitvatartási idejében.

A Facebook oldalunkra töltöttünk még fel fotókat a kiállításmegnyitóról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink