Gólarányt javítottak az MUFC-osok

Hétvégén több utánpótlás korosztályunk pályára lépett. Az U14 tizenkettő, az U17 kettő, az U19 öt gólt vágott.

Nem botlott a megyében U14-es csapatunk

A Földeákon lejátszott megyei U14-es bajnoki mérkőzésen a MUFC csapata egy tucat góllal terhelte meg az UTC 1913 csapatának kapuját, egy kapott gól ellenében.

Tűzben edzett makói legények

Vasárnap délutánra két találkozó maradt utánpótlás csapataink mérkőzéseiből, ezeken az Orosházi MTK-ULE 1913 U17 és U19 csapatát fogadták a makói fiatalok.

Először a Bány Tamás edző által irányított 17 évesek vetették bele magukat a küzdelembe. Az első játékrész jobbára mezőnyjátékot hozott és néhány kimaradt lehetőséget, egyik és másik oldalon. A félidőben a mester rendet tett a fejekben, s a játékosok az edzői elképzeléseket igyekeztek a pályán megvalósítani. Az 50. percben aztán Benkő Botond megtörte a gólcsendet, s végre előnyhöz juttatta csapatunk.

Az újabb találatig, ami nem is akármilyen szabadrúgásból született, egészen 63. percig kellett várni, akkor Bány Bence pattogós lövése utat talált a kapuba. Maradt ki még ziccer, s talán nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem jobb koncentráció esetén, de egy ilyen harcos, jobbára inkább védekező ellenféllel szemben ez is egy szép siker, s ami a legfontosabb zsebben a három pont.

Zengett a lelátón a “Hajrá Makó!!!”

Délután 16 órai kezdéssel az NBII-ben szereplő U19 csapatunk lépett pályára. Sajnos legtöbbször a csapat edzője Brakszatórisz András létszámhiánnyal küzd, de szerencsére most akadtak játékosok, méghozzá olyanok, akik szívük-lelkük kitették a pályára és a szurkolókkal karöltve óriási sikert arattak.

Mint a fiatalabbaknak, így az itt pályára lépőkre sem várt egyszerű feladat, de valahogy ezen a találkozón egy picit mintha olajozottabban dolgozott volna a makói “gépezet”, már az első játékrészben két gólos előnyre tett szert a MUFC Bartucz Máté és Kardos Ákos góljainak köszönhetően.

A második játékrészben többször a játék is, de a fiatalokból álló szurkolócsapat buzdítása, bizony a magyar bajnokság egy-egy rangadójáéval vetekedett – ennek a fantasztikus légkörnek nem is lehetett más a vége mint fieszta.  Erről Vajna Martin két alkalommal, Somogyi Lackó pedig egy alkalommal tett, s örült együtt a gyorsan verbuválódott szurkolókkal. A vége 5:1-es győzelem, mely a makói szív diadala volt. Egyszerűen csodálatos volt a légkőr, a fiúk a pályán végig küzdöttek, harcoltak és ennek ez a remek siker lett az eredménye.

(Hajdu Szilárd)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Novák Katalin beiktatásakor „putyini agresszióról” beszélt

Beiktatták Novák Katalin köztársasági elnököt a Kossuth téren. Novák beszédében hosszasan foglalkozott az ukrajnai háborúval, felelősöket is megnevezve, ami meglehetősen ritka a Fidesz köreiben. Elöljáróban elmondta, hogy a szívében hálával érkezett a ceremóniára, mert elkísérte a családja, és sokan mások is elmentek az ünnepségre.

Tovább »

Teljesen leégett egy Makovecz-épület Felvidéken

Teljesen megsemmisült a Makovecz Imre által tervezett köbölkúti szabadtéri színpad. 1996-ban adták át a honfoglalás 1100. évfordulója alkalmából. Május 12-én az esti órákban riasztották a tűzoltókat a helyszínre – számolt be róla a felvidek.ma.

Tovább »

Az ,,Év gyára” lett a budapesti Continental

A Continental technológiai vállalat hazai, Continental Automotive Hungary Kft-jének budapesti gyára harmadik alkalommal nyerte meg az „Év Gyára 2021” díjat nagyvállalati, 15 milliárd éves nettó árbevétel feletti vállalatok kategóriájában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink