📺 Gulyás Gergely szerint szigoritás jöhet, hogy ne forduljon elő olyan, mint a makói Continentalban

Akár a jogszabályokon is szigoríthatnak, hogy a cégek ne küldhessenek el magyarokat, miután külföldieket vettek fel – így reagált Gulyás Gergely a makói Continental gyárban történtekre, írja az RTL.

Mint azt megírtuk, a makói Continental gyárában a bejelentések szerint novemberben és decemberben 50 dolgozót bocsátanak el. A dolgozók később a Népszavának azt mondták, kirúgásukat a faliújságról tudták meg és gyanújuk szerint az ő helyükre külföldi vendégmunkások érkeznek. A Continental azóta azt nyilatkozta, jogi lépéseket tesz az ellen a szakszervezeti titkár ellen, aki ehhez hasonló valótlanságokat állít a gyárról.

Az RTL Híradónak csütörtökön több munkás is ugyanazt mondta: úgy érzik, a vendégmunkások elvették a munkájukat. Egyikük, aki 20 éve dolgozott a cégnél azt nyilatkozta, teljesítményével nem lehetett gond, kirúgása előtt pont rá bízták a külföldiek betanítását

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón azt mondta, ezeket az eseteket ki kell vizsgálni és ha kell, bírságot is ki kell szabni a gyárra. Az említett nyilatkozatban a Continental cáfolta, hogy ilyen szintű tapasztalattal rendelkező kollegákat bocsátottak volna el, azt írták, többségében kölcsönzött munkaerőt küldtek el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink