Gyász: elhunyt Lengyel István

A makói pedagógus, helytörténész, szocialista politikusról megemlékeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskola honlapján. A koronavírus miatt az intézményben hétfőtől egy héten át digitális formában folyik az oktatás.

Vannak féltve őrzött dolgaink, tárgyaink, melyeket valamikor kaptunk, vagy vásároltunk. Óvjuk és őrizzük őket. Most nekünk eggyel több ilyen lesz. Egy élet, egy szív emlékét kell megőrizni. Lengyel István tanár úr emlékét. Vannak emlékek, amiket csak a család őrizhet, vannak, amiket a barátok, ismerősök, és vannak, amiket iskolánk, a Kálvin Téri Református Általános Iskola nagy közössége fog őrizni

– emlékezik az intézmény weboldalán Kondrát Zoltán elnöklelkész, igazgató.

Lengyel István a Szirbik Miklós Egyesület titkára is volt. Legutóbb idén februárban említettük meg a nevét, amikor az egyesület 2019-es beszámolójáról írtunk.

Lengyel István negyedik helyen szerepelt a tavalyi választáson a makói ellenzéki összefogás kompenzációs listáján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »