Gyerekeken segít az egykori magyar bajnok

[ad 1]

Utoljára négy évvel ezelőtt lépett ringbe Oltványi Dávid korábbi ökölvívó, többszörös magyar bajnok. Azóta edzői pályafutására fókuszál Algyőn, civilben gyerekekkel foglalkozik.

– Hirtelen fejeződött be a játékos karrierem, egyik napról a másikra kellett döntenem a civil élet és az aktív versenyzés között – mesélte a most 33 éves, a 2007-es chicagói vb tizedik helyezettje, Oltványi Dávid. A sportember a debreceni Bocskai István emlékversenyen bokszolt utoljára, de játékosként a két éve Makón megrendezett taekwondo magyar bajnokságon láthattuk utoljára küzdeni.

oltvanyi-david_amator-okolvivas_16020090525192535642Nem kímélte az ellenfeleket

Visszavonulása után az Algyői Sportkörnél kezdett el edzősködni, a mai napig ott tevékenykedik. – Még aktív időszakomban a Szegedi Box Klubnál néha segítettem Gaál Lászlónak a tréningeket megtartani, ez nagy előnyt jelentett – árulta el Dávid.

A nagyközségben 10-15 állandó fő látogatja az edzéseit, a hét évesektől egészen az ötvenesekig. – A technikai dolgok mellett az alázatot, az odaadást és a fegyelmet követelem meg, azokat amiket magammal szemben is támasztottam annak idején – fogalmazott.

DSCN1092Legutóbb pár nappal ezelőtt járt Makón az egyik tanítványával

A korábbi háromszoros magyar bajnok ha éppen nem edzést tart, versenyre kíséri tanítványát, vagy rója a kilométereket akkor dolgozik, méghozzá a szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál. Itt állami gondoskodásban élő gyermekek kultúr- és sportprogramjait szervezi.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Tovább olvasom »

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább olvasom »