📷 Gyereknapi lelki, testi feltöltődést kaptak a Jugyusok

A Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola a korlátozások enyhítésével rendhagyó gyereknapot tartott a Maros-parton a 9-11. évfolyamos diákok számára szerdán. Az intézmény így akarta enyhíteni az online tanítás okozta bezártság, az elszigetelődés, a társas kapcsolatok hiányának megpróbáltatásait.

Május 10-én, amikor a középiskolák újra jelenléti oktatásra tértek vissza, akkor azt tapasztalhatták a visszatérő diákok, hogy lebontották a tornatermet, lezárták a hátsó szárnyat, szűkült az élettér. Az osztályfőnökök azt tapasztalták, a tanulóknak hiányzik az együttlét, a maszk mögött nem látható mosolyok, a beszélgetések. Felvetették, mi volna, ha lenne egy rendhagyó gyereknap. A kollégáimmal még akkor elkezdtük szervezni, amikor az enyhítések még csak tervben voltak – fogalmazott a Makói Csípősnek Kovács Tibor.

Az iskola igazgatója kifejtette: nem akartak nagyon feszített programokat szervezni. Ennek szellemében kibérelték a városnéző kisvonatot; önkéntesen verbuválódott kis csapat futva, szöveget skandálva érkezett meg a Maros-partra; meglátogatták a lomkorona sétányt; a strandon ki lehetett próbálni az íjászkodást, játszhattak lábtengót, asztaliteniszt és voltak, akik főztek.

Kovács Tibortól megtudtuk, az intézmény vezetősége és a technikai dolgozók az iskola épületében töltötték a május 10-ig tartó időszakot. Az igazgató elmondása szerint ,,nagyon nagy volt a csend”, hiányoztak nekik a diákok. Ahogy online értekezleteken elhangzott, a gyerekeknek is hiányzott a közösség, azok a beszélgetések, amik fel tudják oldani a bezártság miatti feszültségeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink