Gyermekorvosi ügyelet: a felháborodást követően a térségi polgármesterek módosították a szerződésüket a kórházzal

2023. november 1-től a 2015. október 29-én a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központtal kötött megállapodást akként módosítja a Makói Kistérség Többcélű Társulás, hogy a gyermekorvosi konzílium időtartamát kibővítik az október 1-jei változások végett – adta hírül oldalán Farkas Éva, Makó polgármestere, a társulás elnöke. Az anyag felkerült a város honlapjára is.

Mint az ismert, különösebb ellenállás nélkül megszűnt a klasszikus gyermekorvosi ügyelet Makón. Az országos átszervezés értelmében aki Makóra szerette volna vinni gyermekét ügyeleti időben, az a felnőtteknek szóló ügyeletre vihette.

Több hétnyi hallgatás után Farkas Éva írt egy levelet Stummer János korábbi országgyűlési képviselőnek, melyben leírta: ,,Az ellátás helyszínén kívül tehát minden változatlan maradt.”

Bár Makó polgármestere szerint minden rendben és nincs itt semmi látnivaló, pénteken ülést tartott a Makói Kistérség Többcélű Társulás. 2015 óta konzíliumot biztosítottak minden nap 16-8 óra között a gyerekeknek, ezért a társulás havi 450 ezer forintot fizetett a kórháznak. A mai előterjesztés szerint azonban ,,szükségesnek látszik” ennek az ellátásnak a kibővítése oly módon, hogy az eddigiek mellett a szombat reggel 8-tól hétfő reggel 8-ig folyamatosan biztosítsák az ellátást. Mindezt a hétköznapra eső ünnepnapokra is kiterjedne.

A kibővített időtartam miatt a kórház havi 1 millió forintért tudja elvégezni ezt a megemelt ügyeleti ellátást. Ennek kicsivel több mint a felét Makó állja, a többit a 15 község, valamint Csanádpalota.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink