Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottat 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélték, de mivel ezt nem teljesítette, átváltoztatták fogházbüntetésre. A szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő elítélt gyógykezelésre hivatkozva kérte büntetése félbeszakítását 2021. május 28. napján, amelyet engedélyeztek azzal, hogy 3 nap múlva köteles a büntetés további töltésére jelentkezni. A vádlott a félbeszakítás tartamának elteltét követően a büntetés-végrehajtási intézetben nem jelent meg, a büntetés végrehajtása alól kivonta magát.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink