Gyökeres fordulatot vett a makói futó élete

[ad 1]

Ki emlékszik még rá, hogy Ábrahám Pál 7-8 évvel ezelőtt 105 kilogramm volt? A helyi fiatalember azóta Ironman-t is csinált, jelenleg a Mont Blanc-ra készül. 

50315687

Ábrahám Pál kimondottan rossz tanuló volt, ám a sportban kiemelkedőt nyújtott általános iskolai évei alatt. Kovács Laci bácsi rengeteg versenyre vitte, triatlonban volt megyei első is, a lelkesedés kitartott a szakmunkásképző végéig. – 18 éves korom után buliról bulira jártam, kicsapongó életet éltem, majd az élettársam is elhagyott, 105 kg voltam – mesélte.

Ironman

Ekkor jött a felismerés számára, hogy ez így nem mehet tovább, elhatározta, hogy megcsinál egy Ironman-t, azaz egy hosszútávú triatlon versenyt. Minden nap eljárt úszni a fürdőbe és futni a töltésre, fokozatosan emelve a terhelést. – Nem adtam fel, esőben, fagyban ott voltam. 1-2 év múlva maratonista – félmaratonista lettem – árulta el. A rengeteg edzésnek köszönhetően 2012-ben teljesítette ezt a célt.

s78229114

Ultra Trail du Mont Blanc

Az UTMB rangos, profi versenynek számít, az vehet rajta részt, aki kilenc pontot összegyűjt különböző hosszú távú megmérettetéseken. Egy pont nagyjából egy 100 kilométeres versenyért jár. Palinak egy lengyelországi erőpróbával lett meg az utolsó egysége, így most erre fog nevezni.

Best of

A makói ultramaratonista egy Vértesben rendezett terepmaratonra a legbüszkébb, amely 3-4 éve volt. Ötvenkettő kilométeren borzasztó nehéz körülmények várták a versenyzőket. – Térdig érő, jeges latyakban, olvadt hóban mentünk, a mezőny 70-80%-a feladta. Én beértem, de három körmöm leesett a lábujjamról a hideg miatt – mondta.

s25205776

Az érem- és kupagyűjtemény

Az edzésekkel együtt Pali egy év alatt 5.000 kilométert fut, emellett jár úszni, jógázni és crossfit-re is. A sporttal teljesen átalakult az élete, a hétköznapjaiba beépítette a mozgást. A mont blanc-i kaland után részt venne még pár ultramaratoni távon, majd valamelyik küzdősportban fekete övet szerezne.

(fotók: facebook)

[ad 2]

 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »