Gyöngyösi Márton: „Orbánnal lassan gyerekeket ijesztgetnek, Varga Juditot egész Európa kiröhögi”

Az Európai Néppárt tizenhárom tagpártjának elnöke kéri, hogy zárják ki a Fideszt a pártcsaládból azok után, hogy Orbán Viktornak korlátlan idejű felhatalmazást szavazott meg a kétharmados többségű Fidesz-KDNP frakciószövetség.

A Néppárt szerint a magyar miniszterelnök az újonnan szerzett hatalmával a kormány könnyedén visszaélhet a civil társadalom kárára.

„A mostani fejlemények azonban meggyőztek minket arról, hogy ezzel a politikával a Fidesz nem maradhat a Néppárt tagja”

–  tették hozzá.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője szerint ismét szégyenpadra került Orbán Viktor. Véleménye szerint az Orbán-kormány most arra apellál, hogy most egész Európa a koronavírus okozta válsággal van elfoglalva, korlátlan hatalmat szavaztatott meg magának, „egy végtelenül sunyi dolog.”

Hozzátette, egyre több európai politikus beszél arról, hogy itt az ideje egy szolidárisabb, együttműködőbb és erősebb Európát építeni, de a Fidesz ismét teljesen ellenkező irányba hajt.

„Persze, kit zavar, ha Orbánnal lassan gyerekeket ijesztgetnek, Varga Juditot egész Európa kiröhögi, Kovács Zoltánt meg időnként kidobják egy-egy tárgyalásról.”

Leszögezte: az viszont nagyon is zavaró, hogy az ilyen politikusok felelőtlenségének mi, magyarok ihatjuk meg a levét, mert miattuk mi nem lehetünk majd ott, amikor a fontos döntések megszületnek.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink