Gyulán Mészáros Lőrinchez kerültek a buszmegállók

Még tavaly ősszel visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a fideszes többségű gyulai képviselő-testület a NER-univerzumban nagyhalnak számító, egykor még Simicska Lajos, de az egykori Fidesz-pénztáros bukása után mára Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft.-től. A Békés megyei fürdőváros még tavaly októberi képviselő­-testületi döntése után végül 15 éves szerződést kötött a Publimont Kft.-vel – írja a Narancs.hu 

A lapnak Galvács Mihály egykori fideszes, ma az MMM színeiben politizáló alpolgármester számolt be az ügyről, kifejtve: a másfél évtizedre szóló szerződés első egy-másfél évében a Publimont megkeresi a befektetés minden költségét, és onnantól kezdve kizárólag saját hasznára dolgozik.

Apolitikus a lapnak elmondta, Publimont Kft. végiglátogatja az ország régióközpontjait, megyeszékhelyeit és középvárosait, és minden megkeresett önkormányzat esetében azzal az ajánlattal áll elő, hogy saját költségén új buszvárókat épít, cserébe az itt található reklámfelületeket értékesíti. Az ügyletet a legtöbb helyen úgy ütik nyélbe, hogy a cégnek közterülethasználati díjat sem kell fizetnie, de cserébe szép és esztétikus, hirdetési felületekkel bőven rendelkező utasvárókat kapnak a városok.

A gyulai önkormányzat és a Publimont Kft. között kötött szerződés egyik pontja – minden lehetőségre és politikai fordulatra felkészülve – kiköti, hogy

„az utasvárók és az azokban elhelyezett reklámeszközök a hirdetési cég tulajdonát képezik, és kizárólagos tulajdonában maradnak a szerződés bármely okból történő megszűnése, megszüntetése esetén is”.

a dokumentum szerint ha a város a szerződés 15 éve alatt a fentieken kívül további utasvárókat akar

„felújítani, kicseréltetni vagy kihelyeztetni, úgy köteles ajánlatot kérni a Publimont Kft.-től.”

A hirdetési cég által telepített utasvárók a hirdetési felületeikkel együtt a szerződés megszűnésekor is a Publimont Kft. tulajdonában maradnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »