Ha minden így marad, 900 millió forinttal kevesebb pénze lesz Algyőnek

A 2021-es év fekete esztendő Algyő történelmében, legalábbis ez látszik a számokból” – összegzett Molnár Áron polgármester a legutóbbi testületi ülésen, derül ki Algyői Hírmondóból.

Hosszú szünet után júliusban újra ülésezett az algyői képviselő-testület. A nyílt ülést ezúttal nem közvetítették élőben, ugyanis a koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalan helyzetben nem kötött szerződést az önkormányzat a Szeged TV-vel. Molnár Áron polgármester az Algyői Hírmondónak azt mondta, amennyiben látszik, hogy rendeződik a helyzet és tartósan a szokott módon tud dolgozni a képviselő-testület, újratárgyalják a szerződést.

Ebben az évben iparűzési adóból 850 milliót terveztek a költségvetésben, ebből május közepéig 574 milliót fizettek be a cégek, a szeptemberben várható befizetés pedig 167 millió. Ez az előirányzathoz képest 135 millióval kevesebb. Építményadóból 6 millióval kevesebbel kalkulálnak most a 78 milliós előirányzathoz képest – ez is kiderült a költségvetés módosításáról szóló előterjesztésből.

Az, hogy a járvány miatti korlátozások miként érintették az algyői cégeket, még pontosan nem látszik, de az már biztos, hogy kevesebb iparűzési adót tudnak fizetni az önkormányzatnak.

Molnár rámutatott, hiába kevesebb a bevételük, a szolidaritási adó nem változott, és amennyiben az adóbefizetések a mostani kalkuláció szerint alakulnak, összességében csaknem 900 millió forinttal kevesebb pénze lesz a településnek, ami a költségvetésük egynegyede, tehát hatalmas összeg. Hangsúlyozta, ennek ellenére tudnak működni, a likviditás rendben van.

Közmeghallgatást novemberre tervezik, a témák úgymond a szokásosak lesznek: beszámoló hangzik el majd a településen megvalósult fejlesztésekről, szó lesz a járványhelyzet miatti különleges jogrendről is és a következő időszak elképzeléseiről, fejlesztési terveiről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy hónap alatt kiderült, a csanádpalotaiakat becsapták és félrevezették

Mint az ismert, Csanádpalotán Perneki László polgármester és képviselő-testülete kapta meg az időközi választáson a felhatalmazást, hogy a 2024-es rendes önkormányzati választásokig irányítsák a települést. Folytatásos írásunkban górcső alá vesszük a történteket, amelyek tökéletes képet festenek a jelenlegi tragikus csanádpalotai helyzetről.

Tovább olvasom »