Hadházy Ákos: Farkas Éva nem tért ki a pályázat furcsa tételeire

A független országgyűlési képviselő reagált az önkormányzat közleményére, amiben arról írnak, hogy a fél milliárd forintos uniós pályázatnál nem történt visszaélés. Hadházy szerint azokra nem kapott magyarázatot, amikre felhívta a figyelmet.

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő több érdekességeket tett közzé az uniós pénzek makói felhasználásáról. Többek között a félmilliárdos projektből költöttek arra, hogy 70 önkormányzati dolgozó kapjon masszázst a hivatal épületében, míg hét pedagógus ötnapos táboroztatásáért napi 8 ezer forintot kapott úgy, hogy előtte ajánlatot kértek be tőlük. A pályázatból költöttek még arra, hogy egy kecskeméti cég ,,humánfejlesztési tervet” írjon 14 millióért; innovatív programok kidolgozására a mélyszegénységben élő romák integrálásáért 15 millióért, minőségbiztosításra elment 15 millió és különféle bizarr tanfolyamokra is futotta, pl. tanárok kiégése és megbecsültségének növelése témában.

Erre egy közleményt adott ki az önkormányzat, amiben leírták, hogy ,,a projekt végrehajtása során semminemű visszaélés nem történt” és felsoroltak programeleket.

Hadházy erre pénteken azt írta: ,,A makói polgármester beismerte, hogy EU pénzből masszírozták 70 alkalmazottukat, de ebben nem lát semmi kivetnivalót.”

,,A sokszor 15 milliós tanulmányokról, az óránként 50-60 ezer forintért tartott tanfolyamokról, a tanárokat megalázó, 8000 forintos táborozási napidíjról és az ahhoz tartozó “versenyeztetésről”, az ifjú Knézy Jenőnek fizetett 125 ezres munkadíjról nem szól egy szót sem.”

– reagált az országgyűlési képviselő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink