Hadházy Ákos: Újabb bizonyíték a kínai csodamasina tízszeres túlárazására

Tizedannyiért vettek másik két kínai maszkgyártó gépet a kiskunhalasi börtönbe, mint amennyibe a sátoraljaújhelyi bv-intézményben elhelyezett „csodamasina” került – tudta meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közadatigényléssel.

Újabb bizonyíték a tízszeres (!) túlárazásra!

– így kezdte vasárnapi Facebook-posztját a politikus.

„Ez már szinte komikus: a Büntetés Végrehajtás beismerte: nem csak Sátoraljaújhelyen, hanem Kiskunhalason is vannak kínai maszk gyártó csodamasinák, rögtön kettő is … Ugyan ezek sem tudnak a propaganda által ígért havi 2,8 millió db közelébe sem jutni, de a sátoraljaújhelyi csoda havi max. 450 ezres maximum kapacitáshoz, legújabban pedig néhány ezres képest szinte szárnyalnak… (havi 8-900 ezer/ db ) A lényeg azonban az áruk. Míg az Orbán által megtekintett sátoraljaújhelyi gép 210 millióba került, addig a kiskunhalasi (kétszer annyi kapacitású) gépekért 46 milliót fizetett a BVOP”

– írta Hadházy Ákos.

Hadházy emlékeztetett: korábban egy orvostechnikai termékeket forgalmazó cég vezetője bemutatta a tavasszal kapott 21 milliós ajánlatot ugyanarra a gépsorra.

A kiskunhalasi gépek is reális, 23-23 millió forintos áron érkeztek – írta. Majd így folytatta: igaz, ott „valódi, ezzel foglalkozó, tisztességes piaci cégtől vásárolt a BVOP saját cége, tisztességes áron. A sátoraljaújhelyi gépet viszont a Judo Szövetség kamu cégétől vette az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.”

Az új adatokat csatolni fogja a már korábban benyújtott feljelentéséhez – ígérte. Hozzátette: az ügyben egyébként a Pest Megyei RFK nyomozáskiegészítést rendelt el.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink