Halálosan megfenyegették az újságírót, aki beszámolt az elégetett erdélyi szavazólapokról

Parászka Boróka, erdélyi magyar újságíró a közösségi oldalán jelezte, hogy halálos fenyegetések érik, mióta a magyar sajtóban elsőként beszámolt a Maros megyei Jedd mellett talált szavazólapok maradékairól – vette észre az Azonnali.

Az újságíró posztjában arról ír, hogy a következő lépéseket teszi meg maga és családja védelmében:

  • 1. minden halállal, erőszakkal fenyegető üzenetet mentek, feljelentést teszek a marosvásárhelyi rendőrségen valamint védelmet kérek.
  • 2. a lakcímem nem nyilvános, panaszt teszek mindenki ellen, aki a sajtóban beazonosíthatóvá teszi a lakcímemet, és illetéktelenül nyilvánosságra hozza azt. Megillet a nyugodt és biztonságos magánélethez való jog. És nincs az a választási kampány, amellyel indokolni lehet ezt a fenyegetést, zaklatást.

Parászka Boróka posztjában jelezte, hogy a szavazólapokat a punctul.ro újságírói találták meg a jeddi úton és ő csak a helyszínelő rendőrök kiérkezését követően érkezett a helyszínre, közelebbről már nem is tudta megvizsgálni a szavazólapokat.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy azon az úton, ami mellett a szavazatokat megtalálták (Marosvásárhelyről Nyárádszereda felé) éppen a szavazólapokat begyűjtő marosvásárhelyi “Demokrácia-központ” autói járnak rendszeresen, hogy a csíkszeredai konzulátusra szállítsák azokat.

Ezúton is, és hivatalos levélben is kérem a marosvásárhelyi Demokrácia-központ vezetőjét tisztázza: milyen védelem mellett szállítják a szavazólapokat? Történt-e bármilyen rendkívüli esemény a március 30-i szállítmány esetében? Indítanak vizsgálatot annak érdekében, hogy tisztázzák: kerülhettek-e a szavazólapok a marosvásárhelyi Demokrácia-központ szállítmányából a jeddi útra? Garantálják-e a marosvásárhelyiek számára, hogy a leadott szavazatokhoz senki, illetéktelenül nem fér hozzá, a borítékok sértetlenül jutnak el a szavazatszámlálókhoz? Melyek ezek a biztonsági intézkedések és garanciák?

– tette fel kérdéseit a szervezet vezetője felé.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Már több balkáni ország is demokratikusabb, mint Magyarország

A demokrácia és a politikai szabadságjogok helyzetét monitorozó Freedom House legújabb jelentésében az áll, hogy Magyarország rontott a médiafüggetlenség területére vonatkozó mutatóján. Így hazánk 3,68-as összesített mutatóval rendelkezik, ami további romlás a magyar demokrácia állapotában – derül ki a 444.hu szemlézte friss jelentésből.

Tovább olvasom »

Nem jönnek az uniós támogatások Magyarországra, több száz milliót bukhatunk Orbánék miatt

Jelenleg – az agrártámogatásokon kívül – nem jönnek uniós pénzek Magyarországra. A 2021-2027-es költségvetésből azért nem, mert még nem írták alá az ehhez szükséges partnerségi megállapodást, a helyreállítási alapból (Helyreállítási és Rezílienciaépítési Eszköz, RRF) pedig azért nem, mert Brüsszel nem hagyta jóvá a magyar felhasználási terveket – írja a 24.hu.

Tovább olvasom »