Makón önkénteseket szidalmaztak sörrel és baltával a kezükben

A Tiszta szavazás mozgalom önkéntesei a szavazóköröknél próbálnak segítséget nyújtani a választási visszaélések megakadályozására. Makón, a Királyhegyesi utcai szavazókörnél kisebb atrocitás történt reggel.

Szabó Ferenc, a tisztaszavazas.hu civil önkéntese a Makói Csípősnek elmondta: amikor reggel pakolták ki a pultot, akkor a szavazókörrel szemben lévő házból két úr jött ki, akik elkezdtek mocskolódni és kiabálni feléjük. Többek között azt, hogy legyenek golyófogók és hasonló ,,jókívánságokat.” Ezen kívül a Fideszre való szavazást propagálták hangosan, őket pedig annak ellentéteként tüntették fel. Egy darabig kiabálták, itták a sört és volt náluk egy kamera, de azt nem tudni, hogy be volt-e kapcsolva. Volt náluk egy balta is, amivel verték a saját kapujukat. Utána visszamentek a házba, a kamerát kint hagyták felakasztva, néha kinéznek.

Amióta áll a pult, egy rendőrautó és egy polgárőr elment mellettük, de azóta nem történt atrocitás.

Az aktivisták Makón a Tulipán utcai szavazókörnél is kint vannak.

Az önkéntesek országszerte arról tájékoztatták az embereket, hogy milyen szavazási visszaélések fordulhatnak elő, amik bűncselekménynek számítanak és sokan nem tudnak róla.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »