Makón önkénteseket szidalmaztak sörrel és baltával a kezükben

A Tiszta szavazás mozgalom önkéntesei a szavazóköröknél próbálnak segítséget nyújtani a választási visszaélések megakadályozására. Makón, a Királyhegyesi utcai szavazókörnél kisebb atrocitás történt reggel.

Szabó Ferenc, a tisztaszavazas.hu civil önkéntese a Makói Csípősnek elmondta: amikor reggel pakolták ki a pultot, akkor a szavazókörrel szemben lévő házból két úr jött ki, akik elkezdtek mocskolódni és kiabálni feléjük. Többek között azt, hogy legyenek golyófogók és hasonló ,,jókívánságokat.” Ezen kívül a Fideszre való szavazást propagálták hangosan, őket pedig annak ellentéteként tüntették fel. Egy darabig kiabálták, itták a sört és volt náluk egy kamera, de azt nem tudni, hogy be volt-e kapcsolva. Volt náluk egy balta is, amivel verték a saját kapujukat. Utána visszamentek a házba, a kamerát kint hagyták felakasztva, néha kinéznek.

Amióta áll a pult, egy rendőrautó és egy polgárőr elment mellettük, de azóta nem történt atrocitás.

Az aktivisták Makón a Tulipán utcai szavazókörnél is kint vannak.

Az önkéntesek országszerte arról tájékoztatták az embereket, hogy milyen szavazási visszaélések fordulhatnak elő, amik bűncselekménynek számítanak és sokan nem tudnak róla.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »