Makón önkénteseket szidalmaztak sörrel és baltával a kezükben

A Tiszta szavazás mozgalom önkéntesei a szavazóköröknél próbálnak segítséget nyújtani a választási visszaélések megakadályozására. Makón, a Királyhegyesi utcai szavazókörnél kisebb atrocitás történt reggel.

Szabó Ferenc, a tisztaszavazas.hu civil önkéntese a Makói Csípősnek elmondta: amikor reggel pakolták ki a pultot, akkor a szavazókörrel szemben lévő házból két úr jött ki, akik elkezdtek mocskolódni és kiabálni feléjük. Többek között azt, hogy legyenek golyófogók és hasonló ,,jókívánságokat.” Ezen kívül a Fideszre való szavazást propagálták hangosan, őket pedig annak ellentéteként tüntették fel. Egy darabig kiabálták, itták a sört és volt náluk egy kamera, de azt nem tudni, hogy be volt-e kapcsolva. Volt náluk egy balta is, amivel verték a saját kapujukat. Utána visszamentek a házba, a kamerát kint hagyták felakasztva, néha kinéznek.

Amióta áll a pult, egy rendőrautó és egy polgárőr elment mellettük, de azóta nem történt atrocitás.

Az aktivisták Makón a Tulipán utcai szavazókörnél is kint vannak.

Az önkéntesek országszerte arról tájékoztatták az embereket, hogy milyen szavazási visszaélések fordulhatnak elő, amik bűncselekménynek számítanak és sokan nem tudnak róla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »