Makón önkénteseket szidalmaztak sörrel és baltával a kezükben

A Tiszta szavazás mozgalom önkéntesei a szavazóköröknél próbálnak segítséget nyújtani a választási visszaélések megakadályozására. Makón, a Királyhegyesi utcai szavazókörnél kisebb atrocitás történt reggel.

Szabó Ferenc, a tisztaszavazas.hu civil önkéntese a Makói Csípősnek elmondta: amikor reggel pakolták ki a pultot, akkor a szavazókörrel szemben lévő házból két úr jött ki, akik elkezdtek mocskolódni és kiabálni feléjük. Többek között azt, hogy legyenek golyófogók és hasonló ,,jókívánságokat.” Ezen kívül a Fideszre való szavazást propagálták hangosan, őket pedig annak ellentéteként tüntették fel. Egy darabig kiabálták, itták a sört és volt náluk egy kamera, de azt nem tudni, hogy be volt-e kapcsolva. Volt náluk egy balta is, amivel verték a saját kapujukat. Utána visszamentek a házba, a kamerát kint hagyták felakasztva, néha kinéznek.

Amióta áll a pult, egy rendőrautó és egy polgárőr elment mellettük, de azóta nem történt atrocitás.

Az aktivisták Makón a Tulipán utcai szavazókörnél is kint vannak.

Az önkéntesek országszerte arról tájékoztatták az embereket, hogy milyen szavazási visszaélések fordulhatnak elő, amik bűncselekménynek számítanak és sokan nem tudnak róla.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink