Hallgatók is részt vettek a határellenőrzésben

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése után március 11-én veszélyhelyzetet hirdettek ki az országban, és ezzel különleges jogrend lépett életbe: a békétől, az állami működés általános szabályaitól eltérő időszak kezdődött. Mindez lehetővé tette, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatóit is határszolgálatra vezényelhessék.

A hallgatók a legfontosabb határátkelőhelyeken ugyanúgy jelen voltak, mint a kisebb, kevésbé frekventált átlépési pontokon. Váltásos munkarendben és jelentős létszámmal segítették rendőr kollégáikat, jelenlétük fontos volt számos munkaterületen. A fiatal tisztjelöltek így nemcsak tapasztalatokat szereztek a rend­őri munkáról, de olyan gyakorlati tudásra is szert tettek, amely későbbi helytállásukat segíti mind választott hivatásukban, mind a való világ forgatagában. A veszélyhelyzet miatt elrendelt „terepgyakorlat” megmutatta számukra, milyen feladatok várnak rájuk élesben, ha megszerzik a szükséges ismereteket, és leteszik az esküt hivatásos tisztként. A fiatalok életében ez a különleges időszak mintegy három hónapot ölelt fel: június 6-án fejezték be a határszolgálatot.

(police.hu, fotók: Marosfalvi Péter)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink