Ott lett könyvtáros a fideszes képviselő, ahol a volt fideszes alpolgármester a kancellár

Évekkel ezelőtt az alacsony tanulói létszámra hivatkozva csökkentették a könyvtárosok számát a Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrumban. Nemrég azonban új könyvtárosi pályázatot írtak ki, amelynek győztese a helyi fideszes képviselő, Cseri Tamás lett. Az intézmény kancellárja tavaly március óta a város egykori fideszes alpolgármestere, Hegedűs Zoltán – mutat rá cikkében az Átlátszó. (Kiemelt fotó: archív/2017.)

Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a napokban búcsúzott munkahelyétől a Németh László Városi Könyvtárban. Facebook bejegyzésében egyrészt megköszönte az intézménynek és a kollégáinak a közös éveket, majd így folytatta:

“Munkavállalóként kicsekkoltam a vörös rongyokba öltözött Önkormányzat szárnyai alól.”

Dr. Kis Andrea alpolgármester, pedagógus bejegyzésében arra mutatott rá:

“2013-at írtunk, amikor a HSZC (pontosabban annak jogelődje, de a jelenlegivel majdnem megegyező vezetése) úgy döntött, a Kalmárban (ismertebb nevén a hatkettőben) megszünteti a könyvtárosi státuszt, alacsony tanulólétszámra hivatkozva. (Ekkor 480 nappali tagozatos tanuló járt az iskolába. A 2019-es októberi statisztika szerint 289 fő nappali tagozatos volt.) Innentől a két másik vásárhelyi tagintézmény könyvtárosai látták el a feladatot. (…) Teltek múltak az évek, s lám, ugyanazon költséghatékonysági szempontok mára már érvényüket vesztették. Ki is tudná megmondani, miért? A napokban egyszer csak a szakképzési centrum vezetősége meghirdetett egy könyvtárosi állást.”

Kis Andrea szerint a döntés nem pedagógiai, szakmai vagy gazdasági szempontokat szolgál, hanem

“egy olyan ember individuális érdekeit, aki színfóbiára hivatkozva önként mondott fel korábbi munkahelyén (a Németh László Városi Könyvtárban), hogy a számára előkészített előretolt helyőrségben felvegye pártja szolgálatát”

– fogalmazott az alpolgármester.

Az új könyvtárosi állást abban a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumban (HSZC) hirdették meg, amelynek kancellárja tavaly március óta a város egykori fideszes alpolgármestere, Hegedűs Zoltán.

Cseri Tamás az Átlátszónak azt nyilatkozta, a polgármester miatt kellett felmondania előző munkahelyén, mert szerinte megfenyegette, hogy kirúgja, az intézmény pedig már a szakképzési törvény alá esik, lehet újra könyvtárost alkalmazni, ő pedig beadta a pályázatát.

Az Átlátszó teljes cikkét itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink