Hamis Pick szalámit találtak egy húsboltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal „PICK Csemege szalámi” címkével ellátott terméket talált. A gond csak az, hogy ezt a Csemege szalámit a Pick már évek óta nem gyártja, és amikor gyártotta, akkor sem olyan volt, mint az árult termék.

A vállalat tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal gyártói jelzés miatt tartott ellenőrzést egy budapesti húsboltban, ennek eredménye alapján pedig a hamisított termék forgalmazójával szemben eljárás indult.

Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója szerint ha egy termék megjelenése, csomagolása vagy annak minősége, ára, esetleg értékesítési helye eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot, és érdemes alaposabban elolvasni a csomagoláson fellelhető kiegészítő információkat.

Arról is beszámolt a vállalat, hogy az eredeti szalámit a gyengébb minőségű termékektől számos dologgal, például a PICK felirattal, nemzeti színnel, fém plombával is megkülönbözteti a gyártó.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

110 éve született Szegeden Sőtér István Kossuth-díjas író, irodalomtörténész, esszéista, egyetemi tanár.

Tovább olvasom »