Hamis Pick szalámit találtak egy húsboltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal „PICK Csemege szalámi” címkével ellátott terméket talált. A gond csak az, hogy ezt a Csemege szalámit a Pick már évek óta nem gyártja, és amikor gyártotta, akkor sem olyan volt, mint az árult termék.

A vállalat tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal gyártói jelzés miatt tartott ellenőrzést egy budapesti húsboltban, ennek eredménye alapján pedig a hamisított termék forgalmazójával szemben eljárás indult.

Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója szerint ha egy termék megjelenése, csomagolása vagy annak minősége, ára, esetleg értékesítési helye eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot, és érdemes alaposabban elolvasni a csomagoláson fellelhető kiegészítő információkat.

Arról is beszámolt a vállalat, hogy az eredeti szalámit a gyengébb minőségű termékektől számos dologgal, például a PICK felirattal, nemzeti színnel, fém plombával is megkülönbözteti a gyártó.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »