Hamis Pick szalámit találtak egy húsboltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal „PICK Csemege szalámi” címkével ellátott terméket talált. A gond csak az, hogy ezt a Csemege szalámit a Pick már évek óta nem gyártja, és amikor gyártotta, akkor sem olyan volt, mint az árult termék.

A vállalat tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal gyártói jelzés miatt tartott ellenőrzést egy budapesti húsboltban, ennek eredménye alapján pedig a hamisított termék forgalmazójával szemben eljárás indult.

Haluska Adrienn, a Pick Szeged Zrt. fejlesztési és minőségirányítási igazgatója szerint ha egy termék megjelenése, csomagolása vagy annak minősége, ára, esetleg értékesítési helye eltér a megszokottól, az már önmagában gyanakvásra adhat okot, és érdemes alaposabban elolvasni a csomagoláson fellelhető kiegészítő információkat.

Arról is beszámolt a vállalat, hogy az eredeti szalámit a gyengébb minőségű termékektől számos dologgal, például a PICK felirattal, nemzeti színnel, fém plombával is megkülönbözteti a gyártó.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megrongálták a földeáki konyha kerítését

Keressük azt – az egyelőre ismeretlen, – a személyt/személyeket, akik a hétvégén a Napközi konyha épületénél a Gagarin utca felől a 3D kerítéselemet megrongálta – írja felhívásában Hajnal Gábor polgármester.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Momentum szegedi politikusa szerint sem lehet kitermelni a makói gázt

A Momentum szegedi alelnöke, Halász Noémi, földtudományi szakember szerint a makói gázkitermelés sokkal nehezebb annál, mint ahogy Gulyás Gergely gondolja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy növelik a hazai gázkitermelést 1,5 milliárd köbméterről legalább 2 milliárd köbméterre, a mostani gázár mellett a makói palagáz kitermelése is megéri.

Tovább olvasom »