Interaktív verspontot adtak át Kübekházán, a Váll-Ker Kft. támogatásával

Hiszek Judit helyi könyvtárvezető tervei alapján a makói Váll-Ker Kft. támogatásként készítette azt a régi korok hangulatát idéző ,,hirdetőoszlopot“, amelynek hat oldalán huszonnégy egykor élt magyar híresség és kortárs költő versei olvashatók – adta hírül a kübekházi hírszolgálat hétfőn, a költészet napján.

Az interaktív oszlop sajátossága, hogy a költők rövid méltatásai és versei mellett QR-kódok is találhatók, amelyekre telefonnal ráfókuszálva Kübekháza lakói tolmácsolásában kedvenc verseik hangoznak fel. Az oszlop napelem panelt kapott, így este is körbejárható a dísztó mellé telepített belső megvilágítású oszlop, amely alapozásában az önkormányzat munkatársai és Pető Ferenc fiatal lakó segédkezett – írták.

Köszöntőjében Molnár Róbert polgármester elmondta, hogy a vers nem csak a szerzője lelki világáról szólhat, hanem egy pillanatnyi lenyomat is lehet az adott kor társadalmáról, amely a következő generációk taníttatására is íródik. Kiemelte, hogy vannak akik költészetükkel, mások kezük munkájával hagyhatnak nyomot az utánuk következő korok számára. – Nekünk itt Kübekházán is ez a feladatunk! Nem biztos, hogy verseinkkel, gondolatainkkal tudjuk a jövőt szolgálni, lehet hogy nekünk csak a kezünk munkája adatott – fogalmazott a polgármester, aki után Nagy Mihály, a Váll-Ker Kft. igazgatója szólt. Elmondta, hogy örömmel álltak a kübekházi önkormányzat megkeresése elé. – Cégünk kandallók gyártásával foglalkozik, de időről időre önkormányzatok megkereséseit is teljesítjük.

Az átadót követően minden résztvevő vehetett a kifeszített ruhaszárító kötélre akasztott kis tasakokból, amelyek a helyi kézműves szakkörben készült mézeskalácsot tartalmaztak egy újabb QR-kóddal, egy helyi lakó tolmácsolásában a Költészet Napjához illő verssel – tudatta a Kübekháza Hírszolgálat.

(Fotók: Kübekháza Hírszolgálat)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »