Interaktív verspontot adtak át Kübekházán, a Váll-Ker Kft. támogatásával

Hiszek Judit helyi könyvtárvezető tervei alapján a makói Váll-Ker Kft. támogatásként készítette azt a régi korok hangulatát idéző ,,hirdetőoszlopot„, amelynek hat oldalán huszonnégy egykor élt magyar híresség és kortárs költő versei olvashatók – adta hírül a kübekházi hírszolgálat hétfőn, a költészet napján.

Az interaktív oszlop sajátossága, hogy a költők rövid méltatásai és versei mellett QR-kódok is találhatók, amelyekre telefonnal ráfókuszálva Kübekháza lakói tolmácsolásában kedvenc verseik hangoznak fel. Az oszlop napelem panelt kapott, így este is körbejárható a dísztó mellé telepített belső megvilágítású oszlop, amely alapozásában az önkormányzat munkatársai és Pető Ferenc fiatal lakó segédkezett – írták.

Köszöntőjében Molnár Róbert polgármester elmondta, hogy a vers nem csak a szerzője lelki világáról szólhat, hanem egy pillanatnyi lenyomat is lehet az adott kor társadalmáról, amely a következő generációk taníttatására is íródik. Kiemelte, hogy vannak akik költészetükkel, mások kezük munkájával hagyhatnak nyomot az utánuk következő korok számára. – Nekünk itt Kübekházán is ez a feladatunk! Nem biztos, hogy verseinkkel, gondolatainkkal tudjuk a jövőt szolgálni, lehet hogy nekünk csak a kezünk munkája adatott – fogalmazott a polgármester, aki után Nagy Mihály, a Váll-Ker Kft. igazgatója szólt. Elmondta, hogy örömmel álltak a kübekházi önkormányzat megkeresése elé. – Cégünk kandallók gyártásával foglalkozik, de időről időre önkormányzatok megkereséseit is teljesítjük.

Az átadót követően minden résztvevő vehetett a kifeszített ruhaszárító kötélre akasztott kis tasakokból, amelyek a helyi kézműves szakkörben készült mézeskalácsot tartalmaztak egy újabb QR-kóddal, egy helyi lakó tolmácsolásában a Költészet Napjához illő verssel – tudatta a Kübekháza Hírszolgálat.

(Fotók: Kübekháza Hírszolgálat)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink