Harmadik lett a makói autóbusz-állomás csapata

Az első helyen Berettyóújfalu, a második helyen Várpalota, a harmadik helyen pedig Makó autóbusz-állomásának önkéntes környezetszépítő munkavállalói végeztek azon a virágosítási pályázaton, amelyet a Volánbusz még tavasszal hirdetett meg a több mint 130 buszállomás számára.

A társaság közleménye szerint több millió forinttal támogatták idén azt a programot, amelynek során a lelkes állomásszépítő munkavállalók például díszkertek létrehozására, vagy csinos virágágyások kialakítására vállalkoztak. Az állomások „felvirágosításához”, szépítéséhez – a Volánbusz által biztosított forrásból előre meghatározott keretösszeg erejéig – virágföldet, virágcserepeket, kaspókat, évelő növényeket és egynyári virágokat, örökzöld cserjéket, fűmagot stb. vásárolhattak az önkéntes kertészkedők.

Ösztönzésükre a társaság egy pályázatot is meghirdetett, a megadott határidőre (2023. június 16.) több tucatnyi anyag érkezett, ezekre szavazhatott a zsűri, amelynek tagjaitól az volt az elvárás, hogy a végső sorrend kialakításakor vegyék figyelembe a befektetett munkát, a díszkertek és virágágyások tükrözte kreativitást, az összképet és az igénybe vett pénzügyi támogatás lehető legjobb felhasználását is.

Ezek alapján a Volánbusz országos pályázatának nyertese Berettyóújfalu autóbusz-állomásának 11 fős csapata lett, a második helyen Várpalota 7 fős csapata végzett. A harmadik helyezést a makóiak szerezték meg. Négyen jó gazda módjára arra vállalkoztak, hogy a kert és a körforgalom területén pótolják a hiányzó növényeket, illetve újabbakat is elhelyeznek, valamint megjavítják és lefestik a meglévő virágládákat, és azokba színpompás virágokat ültetnek.

Makó évi 1,1 millió utassal büszkélkedhet, az induló és az érkező járatok száma 36 ezer körül alakul évente. A munkavállalók száma 72, ebből a buszvezetők létszáma 62 fő.

(Fotó: volanbusz.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink