Miután elkaszálták a makói vasúti közlekedést, felújítják az újszegedi vasútállomást

Nemrég nagyjából kétszáz új vasbeton-keresztaljat rakodtak le az újszegedi állomáson – vette észre a Szegeder. A MÁV megerősítette, a vasútvonal ,,nem forgalomszüneteltetett”, ezért karbantartást végeznek.

Olyan elemeket vittek most oda az újszegedi vasútállomáshoz, amelyek vasalt (általában feszített) betonból készülnek, és amikre magukat a síneket helyezik és erősítik. A Közlekedő Tömeg Egyesület azt mondta a szegedi portálnak, hogy a MÁV-nak a vonatok közlekedtetésének lehetőségét biztosítania kell, függetlenül attól, hogy a vonat valóban leközlekedik-e, vagy sem.

Így ha optimisták vagyunk, akkor tényleg azt mondhatjuk, a közlekedési társaság szerint csak ideiglenes a buszok közlekedése a motorvonatok helyett. A Közlekedő Tömeg szerint ez „rámutat arra is, mennyire nem voltak átgondoltak a mostani vonalbezárások”.

A MÁV a Szegedernek azt válaszolta:

„Újszeged vasútállomáson előre tervezett karbantartási munkát végeznek. Ennek keretében 80 régi aljat cserélnek ki, azt vágányszabályozás követi. A vonal nem forgalomszüneteltetett, így a személyszállítás szüneteltetésének ideje alatt is kötelessége a vasúttársaságnak a vonalszakaszon a forgalombiztos, közlekedésre alkalmas pályaállapot fenntartása”.

Mint az ismert, Makón 140 év után szűnt meg a személyszállítás augusztus elsejével, az utasok és a vasútrajongók el is búcsúztatták az utolsó járatot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »