Három szegedi Tisza-híd kijött volna a tram-train árából

Ha a szegedieket megkérdezték volna, hogy a tram-trainre volt-e nagyobb szükség, vagy arra két-három Tisza-hídra, amit ebből az összegből meg lehetett volna építeni, valószínűleg a hidat választják – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Botka László, Szeged polgármestere.

Botka elmondta, reméli, hogy a tram-train és a híd nem üti ki egymást, és elkezdődhet az utóbbi megvalósítása is Szegeden. Ezen a kritikán kívül örül minden fejlesztésnek, ami a közlekedést érinti. A jövőben továbbra is minden térségi infrastruktúra beruházásban együttműködnek a kormánnyal.

Így húzódik a harmadik híd megépítésének ügye

2017 januárjában eljött Szegedre Magyarország miniszterelnöke. Akkor vállalt garanciát Orbán Viktor arra, hogy megépül a harmadik híd a Modern Városok Program részeként. Ezután az elsők között került ki a programból.

Nagy Sándor alpolgármester többször elmondta, hogy amit lehetett, az önkormányzat már előkészített, lemodellezett a híddal kapcsolatosan. Szeged az összes lehetséges előkészítő munkát elvégezte már, és átadta ezeket a dokumentumokat a kormánynak.

B. Nagy László országgyűlési képviselő, a Csongrád megyei kettes választókerület fideszes elnöke arról számolt be oldalán 2020 januárjában, hogy miközben Orbán Viktorral egyeztetett, megemlítette a harmadik Tisza-híd megépítését.

Érdekesség, hogy 2020. augusztusában jelent meg a kormányhatározat, hogy 4,57 milliárd forint különítenek el a Szeged-Makó vasúti elővárosi közlekedés és Hatvan-Füzesabony vonal fejlesztéséhez kapcsolódó ráhordó vonalak fejlesztésének előkészítésére. A szeged.hu akkor felhívta a figyelmet: Szeged egyelőre csak bízhat abban, hogy nem csupán az újszegedi vasútállomás és a Makó közötti vasút fejlesztését tervezik meg, hanem a Tisza túloldalán lévő nagyállomás és Makó közé tervezik a vasutat, mert akármilyen harmadik híd csak így jöhet számításba Szegeden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink