Megfigyelési botrány: nálunk nem, de számos európai országban komoly vizsgálat indult

Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este elmondta, megdöbbent, amikor hétfőn a jelentésben Varga Judit állításait olvasta, hiszen az igazságügyi miniszter nem mondott igazat, nem zajlik parlamenti vizsgálat a Pegasus-ügyben, végképp nem ellenzéki vezetéssel.

Felidézte, amikor a LIBE-bizottság delegációja Magyarországon volt szeptember végén három napot, akkor Varga Juditon kívül Pintér Sándor belügyminisztert is meghallgatták, a miniszterelnököt nem sikerült, mert nem ment el.

,,A legdühítőbb az, hogy éppen Varga Judit párttársai azok, akik hónapokon keresztül szabotálták a Pegasus-ügy parlamenti vizsgálatát”

– fogalmazott Stummer, hozzátéve, hogy miközben mi egy helyben toporgunk, számos európai országban komoly vizsgálatok indultak el.

Mint mondta, szeptember végén, október közepén Pintér Sándor a bizottság előtt beismerte, hogy hazánk rendelkezik vele és használja is a kémszoftvert. A belügyminiszter persze azt is mondta, hogy az ő ismertei szerint minden szempontból törvényes keretek között zajlott ennek használata és országgyűlési képviselők ellen nem vetették be.

Arra a kérdésre, hogy lehet az, hogy a LIBE-bizottságnak el lehet mondani ezt, ki lehet vinni Brüsszelbe, majd meg lehet jelentetni a hírt a nyilvánosság előtt, miközben a Nemzetbiztonsági bizottság tagjai itthon erről nem beszélhettek, a magyar néppárt képviselője úgy reagált,

számára olybá tűnik, hogy Pintér Sándor minősített adatokat adott ki a LIBE-bizottságnak, de ezzel kapcsolatban még folyik egy vizsgálat a Bizottságon belül, szakértőkkel egyeztetnek, hogy ezt miként is értékeljék.

Az ellenzéki politikus szerint egyébként elképesztő, hogy néhány hónapja, az ügy kirobbanásakor a Pegasusról kérdező újságírót még válasz helyett megfenyegette Pintér. Állítása szerint a bizottság ellenzéki tagjait hosszú hetekig be akarták ugrasztani, hogy ők beszéljenek minősített adatokról a nyilvánosság előtt, de végül is Kósa Lajos elkövette azt a baklövést, hogy beismerte, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasust.

Kövér László házelnök kiszivárgott beszéde kapcsán Stummer arról beszélt, ha mellé odatesszük a Pegasus-ügyet, illetve Szijjártó Péter utóbbi napokban tett nyilatkozatsorozatát, akkor ezek komoly aggodalomra adhatnak okot a jövő évi választások tekintetében.

,,Szijjártó az utóbbi napokban azzal stand-upolta végig a világsajtót, hogy a magyar elhárítás olyan a befolyásolási kísérleteket érzékel elsősorban az amerikai titkosszolgálat részéről, hogy ők megpróbálnának valamilyen módon beavatkozni a következő magyar országgyűlési választásokba”

– fogalmazott. Mint rámutatott, a Nemzetbiztonsági bizottság ülésein az elmúlt hetekben és hónapokban egy árva szó nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a magyar titkosszolgálatnak milyen konkrét műveletei lennének, közben a hírszerzésért felelős külügyminiszter azt nyilatkozza a sajtónak, hogy operatív tevékenység folyik a magyar elhárítás részéről, akkor neki kutya kötelessége rákérdezni.

Stummer János elmondta, a soron következő ülés egyébként jövő csütörtökön lesz, amelyre Szijjártó Péter is el fog menni Pintér Sándor mellett.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink