Megfigyelési botrány: nálunk nem, de számos európai országban komoly vizsgálat indult

Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este elmondta, megdöbbent, amikor hétfőn a jelentésben Varga Judit állításait olvasta, hiszen az igazságügyi miniszter nem mondott igazat, nem zajlik parlamenti vizsgálat a Pegasus-ügyben, végképp nem ellenzéki vezetéssel.

Felidézte, amikor a LIBE-bizottság delegációja Magyarországon volt szeptember végén három napot, akkor Varga Juditon kívül Pintér Sándor belügyminisztert is meghallgatták, a miniszterelnököt nem sikerült, mert nem ment el.

,,A legdühítőbb az, hogy éppen Varga Judit párttársai azok, akik hónapokon keresztül szabotálták a Pegasus-ügy parlamenti vizsgálatát”

– fogalmazott Stummer, hozzátéve, hogy miközben mi egy helyben toporgunk, számos európai országban komoly vizsgálatok indultak el.

Mint mondta, szeptember végén, október közepén Pintér Sándor a bizottság előtt beismerte, hogy hazánk rendelkezik vele és használja is a kémszoftvert. A belügyminiszter persze azt is mondta, hogy az ő ismertei szerint minden szempontból törvényes keretek között zajlott ennek használata és országgyűlési képviselők ellen nem vetették be.

Arra a kérdésre, hogy lehet az, hogy a LIBE-bizottságnak el lehet mondani ezt, ki lehet vinni Brüsszelbe, majd meg lehet jelentetni a hírt a nyilvánosság előtt, miközben a Nemzetbiztonsági bizottság tagjai itthon erről nem beszélhettek, a magyar néppárt képviselője úgy reagált,

számára olybá tűnik, hogy Pintér Sándor minősített adatokat adott ki a LIBE-bizottságnak, de ezzel kapcsolatban még folyik egy vizsgálat a Bizottságon belül, szakértőkkel egyeztetnek, hogy ezt miként is értékeljék.

Az ellenzéki politikus szerint egyébként elképesztő, hogy néhány hónapja, az ügy kirobbanásakor a Pegasusról kérdező újságírót még válasz helyett megfenyegette Pintér. Állítása szerint a bizottság ellenzéki tagjait hosszú hetekig be akarták ugrasztani, hogy ők beszéljenek minősített adatokról a nyilvánosság előtt, de végül is Kósa Lajos elkövette azt a baklövést, hogy beismerte, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasust.

Kövér László házelnök kiszivárgott beszéde kapcsán Stummer arról beszélt, ha mellé odatesszük a Pegasus-ügyet, illetve Szijjártó Péter utóbbi napokban tett nyilatkozatsorozatát, akkor ezek komoly aggodalomra adhatnak okot a jövő évi választások tekintetében.

,,Szijjártó az utóbbi napokban azzal stand-upolta végig a világsajtót, hogy a magyar elhárítás olyan a befolyásolási kísérleteket érzékel elsősorban az amerikai titkosszolgálat részéről, hogy ők megpróbálnának valamilyen módon beavatkozni a következő magyar országgyűlési választásokba”

– fogalmazott. Mint rámutatott, a Nemzetbiztonsági bizottság ülésein az elmúlt hetekben és hónapokban egy árva szó nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a magyar titkosszolgálatnak milyen konkrét műveletei lennének, közben a hírszerzésért felelős külügyminiszter azt nyilatkozza a sajtónak, hogy operatív tevékenység folyik a magyar elhárítás részéről, akkor neki kutya kötelessége rákérdezni.

Stummer János elmondta, a soron következő ülés egyébként jövő csütörtökön lesz, amelyre Szijjártó Péter is el fog menni Pintér Sándor mellett.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »