Hatszáz család kapott élelmiszeradományt Szegeden

Tartós élelmiszert, szőlőcukorkát, csokoládét, finom falatokat osztott szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes segítő csapata és a vidámító bohócdoktor csapat. Volt, aki a délelőtt 10 órai adományosztásra reggel 6-kor kezdte a sort, azért, hogy nehogy lemaradjon az élelmiszer segélyről.

Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy bár kívülről úgy tűnik, hogy egy-egy ilyen élelmiszer osztás csak csepp a tengerben, mégis a mélyszegénységben élők számára ezek az étel csomagok esetenként életmentő segítséget jelentenek. Az alapítványi önkéntesek és a bohócdoktorok által átadott élelmiszerekkel a nélkülöző családok felnőtt és gyermek tagjai a segítségnyújtás mellett pozitív gondolkodásmódot is kapnak.

Az alapítvány önkéntes csapata folyamatosan várja családsegítők, védőnők, iskolai dolgozók, segítséget kérő családok jelentkezését a www.matrixalapitvany.hu üzenetküldési felületén, hogy minél többen kaphassanak az életük megkönnyítését segítő adományokból.

A Mátrix évente 15 ezernél több adománycsomaggal segíti a bajban lévőket, a cél a nélkülözés csökkentése. Az alapítvány egyik fő célja, hogy a társadalmunkban minden tehetősebb – segíteni tudót – arra ösztönözzön, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a rászorulókat.

(Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »