Szabálysértési oktatást tartottak a polgárőröknek Makón

2023-ban több oktatást szervezett a térség polgárőreinek a Marosmenti Polgárőr Egyesület és nem szakítva a hagyományokkal, a 2024-es évet is egy újabb, ezúttal szabálysértési oktatással kezdte. Makó, Apátfalva, Királyhegyes, Pitvaros és Csanádalberti polgárőreinek részvételével tartották meg az otatást a Makói Rendőrkapitányságon csütörtökön.

Nagy Sándor, a Makói Rendőrkapitányság vezetője az eljárásrendről beszélt, illetve a gyorsított bírósági eljárásról az elzárással sújtható szabálysértések esetén, pl. lopás, csalás, rongálás, engedély nélküli vezetés esetén. Az előadást Vizhányó Sándor, a Makói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának referense tartotta, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről rendelkező, 2012. évi II. törvény tükrében.

Az előadó beszélt még arról, hogy az elzárással sújtható szabálysértések közül a polgárőrök leggyakrabban a tulajdon elleni szabálysértésekkel találkozhatnak, úgymint lopás, csalás, rongálás. A csalás témakörében szóba kerültek az utóbbi időben megritkult, de még létező autós faárusítások, házaló román kereskedők – ilyen esetekben a polgárőrök részéről az autó, szín, a rendszám feljegyzése, személyleírás megadása jelenthet segítséget.

Az egyre gyakoribb interneten elkövetett csalások kapcsán felmerültek a kiberbiztonsági kérdések, illetve a tájékoztatás fontossága. Pl. Adok veszek csoportokban, interneten elkövetett csalások esetén, a károsultakat érdemes tájékoztatni – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége honlapján.

(Fotók: Bartos Zsuzsanna Makó Járás polgárőr sajtóreferens/csmpszsz.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink