Havi 400 ezerért fotózza Farkas Évát és a városi programokat Mágori András testvére

Nem különösebben szokatlan, hogy egy önkormányzat különböző feladatokat kiad külsős vállalkozóknak. A fotózás azért érdekes, mert a munkát Mágori András, fideszes megyei- és makói önkormányzat képviselő testvére kapta. A szerződést közérdekű adatigénylés nyomán kaptuk meg a városházáról.

A Hagymafesztivál szerződéseivel ellentétben a fotózásról szóló anyagokat határidőre megkaptuk a jegyzőtől. Ezekből kiderül, hogy Mágori András testvére eseményeként 5-50 db HD minőségű fotót készít (a pontos mennyiség rendezvényenként külön megegyezés tárgya), ezért pedig havi bruttó 300 ezer forintot (alanyi adómentes) kapott 2020. októbere és 2023 augusztusa között.

Tavaly nyáron ugyanis szerződésmódosítás történt, azóta havonta bruttó 400 ezer forintot számlázhat a fotós. A teljesítést a polgármesteri hivatal kabinet irodáján ellenőrzik.

Mindez azt jelenti, hogy 2020. október 1. és 2023. július 31. között bruttó 10,2 millió forint, azóta pedig 2,4 millió forint kifizetés történt a fideszes politikus testvérének.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink