Hazatértek a magyar rendőrök Macedóniából

[ad 1]

Hazaérkezett a macedón-görög határ megerősítésére kiutazott rendőri kontingens.
macedonia_haza-005

Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka február 4-én Szegeden, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában köszönte meg a munkáját azoknak a rendőröknek, akik az elmúlt egy hónapban a macedón-görög határszakaszon láttak el szolgálatot.

A 31 fős magyar rendőri kontingens január 4. és február 4. között vett részt a macedón rendőrökkel közös műveletben. Az együttműködés során a magyar rendőrök közös járőrszolgálatot, őrzési és kísérési feladatokat láttak el a helyi rendőri erőkkel a közrend fenntartása és a jogsértések megelőzése érdekében. A magyar fél hőkamerával felszerelt szolgálati gépjárművekkel, terepjáró szolgálati gépkocsikkal és kézi hőkamerákkal is támogatta a határszakasz védelmét.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

(police.hu)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink