Helyére került a maroslelei harang

A maroslelei református közösség harangját a volt iskolaépületből elszállították a József Attila utcai imaház udvarához, ahol egy új haranglábhoz került.

A hétfői ünnepségen Drimba Tibor polgármester elmondta, hogy A és B pont között rögös, göröngyös az út, de ilyen és hasonló örömteli események feledtetik a nehézségeket. Az elmúlt három éve egyik meghatározó pillanata volt számára, református és római katolikus egyformán adakozott a településen.

A 85 éves harang a Hírnök nevet kapta, egy új, 7 méter magas haranglábhoz került. Az imaházat pályázati segítségből újították fel, a harangláb azonban ebben nem szerepelt, ezért indítottak gyűjtést. A volt iskolaépület pedig már egy ideje üresen áll, pályázati forrásból szolgáltatóházat alakítanak ki belőle.

(Fotó: Drimba Tibor polgármester hivatalos oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Már a makói Sparban is elérhető a Munch-ételmentés

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch-applikációval, amelyen keresztül akár 66 százalékkal olcsóbban, gyorsan és kényelmesen juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez – írja közös közleményében a SPAR Magyarország és a Munch Europe.

Tovább »

📺 Makói nagycsoportos ovisok a biztonságos közlekedéssel ismerkedtek

Május 16-án indított útjára egy 10 állomásos road-showt a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával. Ennek részeként nagycsoportos óvodások számára szerveznek közlekedésbiztonsági programokat, ma a hetedik helyszínre érkeztek, Makóra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink