Helyére került a maroslelei harang

A maroslelei református közösség harangját a volt iskolaépületből elszállították a József Attila utcai imaház udvarához, ahol egy új haranglábhoz került.

A hétfői ünnepségen Drimba Tibor polgármester elmondta, hogy A és B pont között rögös, göröngyös az út, de ilyen és hasonló örömteli események feledtetik a nehézségeket. Az elmúlt három éve egyik meghatározó pillanata volt számára, református és római katolikus egyformán adakozott a településen.

A 85 éves harang a Hírnök nevet kapta, egy új, 7 méter magas haranglábhoz került. Az imaházat pályázati segítségből újították fel, a harangláb azonban ebben nem szerepelt, ezért indítottak gyűjtést. A volt iskolaépület pedig már egy ideje üresen áll, pályázati forrásból szolgáltatóházat alakítanak ki belőle.

(Fotó: Drimba Tibor polgármester hivatalos oldala)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink