Hunyadi utca távhő: több mint 2 hét után válaszolt a makói önkormányzat

Mint arról beszámoltunk, egy Hunyadi utcai lakos szerint nem lehet a lakásokat 21 Celsius fok fölé felfűteni, mert a radiátorokban csak langyos víz kering. Az önkormányzat két és fél hét után röviden válaszolt megkeresésünkre.

Olasz Gyula azt írta a Makói Csípősnek: ,,ebben a zord időjárásban ez elég kevésnek érződik a lakásokban. Elég szégyenletes ez, mert majd a lakók kifizetik a fűtés díját, de nem kapnak érte semmit, csak egy kis langyos vízet a radiátorokban.”

Az önkormányzatnak ezeket írtuk a megkereséssel kapcsolatban: tudnak-e arról, hány fok van a lakásokban; mi lehet az oka, hogy langyos a víz és hogy a távhővel kapcsolatban van-e bármilyen korlátozás, ami a lakossági fogyasztókat érinti?

A december 1-én elküldött levelünkre december 20-án kaptuk a következő választ:

,,A távhő rendszer vonatkozásában törvény írja elő, hogy hány fokos vizet lehet a lakásokba beadni. A rendszer automatizált. Nincs korlátozás, mely a lakossági fogyasztókat érintheti.”

A megjelent cikkünk alatt született néhány hozzászólás. Lényegében megerősítették az Olasz Gyula által közölteket:

,,Valóban hideg van most is csak langyosak a csövek mi aki szélsők vagyunk nekünk még hidegebb mert a jó isten fűt körülöttünk.”

,,Kálvin szintén! Konyhában 3-nál, szobában 4-nél kezd melegedni a radiátor, ennél kisebb fokozatra állítva hideg! Tavaly a konyhai 2-őn forró volt, sosem kellett feljebb tekerni. Úgyhogy légkondi be, ha 22 C fokot szeretnénk.”

,,Sok éve gond, hogy langyos vízzel akarnak fűteni, de az óra pörög ezerrel. Évek óta nem fűtök, elektromosan jobb.”

,,Azt hittem csak nálam ez a helyzet…”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink